Robbie Keane lehet a Ferencváros új vezetőedzője

Robbie Keane, a Premier League korábbi legendás támadója, aki nemrég távozott az izraeli Maccabi Tel Aviv kispadjáról, hamarosan a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője lehet.

Az izraeli sajtóban megjelent értesülések szerint Keane, aki játékosként 146 alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában és 68 gólt szerzett, rekordot állítva fel mindkét kategóriában, saját kérésére hagyta el a Maccabi Tel Aviv csapatát. Keane pályafutása során olyan klubokban is megfordult, mint a Tottenham, a Liverpool, a Wolverhampton, a Coventry, a West Ham United és a Los Angeles Galaxy, összesen több mint 300 gólt szerezve.

Vezetőedzőként az indiai ATK volt az első állomása, ahol először játékosként, majd játékos-edzőként tevékenykedett. A Maccabi Tel Avivnál eltöltött egyetlen szezon után, bár három évre szóló szerződése volt, saját kérésére bontották fel a kontraktusát. Az izraeli sajtó szerint Keane távozásának oka, hogy a Ferencváros vezetőedzője lehet.

A Ferencváros jelenleg vezetőedző nélkül van, miután Dejan Sztankovics május közepén, a Magyar Kupa-döntőben elszenvedett vereség után távozott a klubtól, annak ellenére, hogy szerződése még hosszú évekre szólt.

A zöld-fehér klub hagyományaihoz híven nem kívánja kommentálni a sajtóértesüléseket.