Magyarország - Izrael 3:0 - élő közvetítés

Az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar labdarúgó válogatott Izraellel mérkőzött meg, amely ellen korábban hivatalos találkozón még nem játszott. Kövesse velünk élőben a történéseket.

A magyar csapat egy hét múlva már az Európa-bajnokságon vesz részt, ahol elsőként Svájccal találkoznak majd Kölnben. Marco Rossi csapata az izraeliekkel szembeni barátságos mérkőzéssel zárja a felkészülési időszakot, amely során eddig csupán egyszer tudtak győzni az ellenféllel szemben. A szombati mérkőzésen azonban magabiztos, 3:0-ás győzelmet arattak, ami jelentős önbizalomnövelő lehet a közelgő torna előtt.

A kezdőcsapatok a következőképpen alakultak:

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga Barnabás. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Izrael: O. Glazer – Dasza, Hofmajszter, Slomo, Arad, Gruper – Samir, Lavi, Kinda – Biton, Baribo. Szövetségi kapitány: Ran Ben Simon.

A magyar válogatott legutóbbi mérkőzésén Írország ellen szenvedett vereséget Dublinban. Azóta a sérült Dárdai Márton, Nego Loic és Schäfer András helyére Szalai Attila, Bolla Bendegúz és Styles Callum került be a kezdőcsapatba. Rossi elmondta, hogy Nego és Schäfer kisebb sérülések miatt nem léphetnek pályára, és nem kívánt kockáztatni az állapotukkal. Szoboszlai Dominikról szólva a szakvezető hangsúlyozta, hogy minden játékosra azonos elvárások vonatkoznak, és bízik a jó játékban, valamint abban, hogy a csapat visszanyeri korábbi magabiztosságát. Izraelről szólva Rossi úgy vélekedett, hogy ellenfelünk valószínűleg három védős rendszerben fog játszani, de a magyar csapat elsősorban saját teljesítményére koncentrál. "Bár tudjuk, hogy vannak jó képességű játékosok az izraeli csapatban, de mindenképpen jó eredményt akarunk elérni" – tette hozzá Marco Rossi.

A mérkőzés első említésre méltó eseménye Varga Barnabás kapufája volt a hatodik percben. Öt perc múlva Varga remekül szolgálta ki az érkező Sallait, aki hat méterről a kapuba passzolta a labdát. A második gólt Varga szerezte a 22. percben, Sallai beadását követően fejelte a labdát a hálóba. A második félidőben a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a hajlítóját fájlalta, és az 55. percben le kellett cserélni. Remélhetőleg nem súlyos a sérülése, és ott lehet majd a csapatban az Európa-bajnokságon.

A mérkőzés további részében a magyar csapat már nem erőltette meg magát, de a becserélt játékosok, mint Csoboth Kevin, Ádám Martin és Gazdag Dániel is helyzeteket dolgoztak ki. A 83. percben Fiola Attila indítása után Nagy Zsolt majdnem megszerezte a negyedik magyar gólt, de a labda a kapufáról kifelé pattant.

Svájc, Magyarország első ellenfele az Európa-bajnokságon, 1–1-re végzett Ausztriával hazai pályán, így idén még veretlen maradt. Szoboszlai az M4-nek nyilatkozva elmondta, hogy kicsit beállt a lába, de nincs nagy baj, és készen áll a rajtra. Bolla Bendegúz kiemelte, hogy fontos volt neki, hogy végigjátsszon egy meccset, és örül, hogy jól tudta szolgálni a társait. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az első félidőben minden jól sikerült, és bár a másodikban a cserék miatt nehezebben találták meg az utat, jó kezdeményezéseik akkor is voltak, és ígéri, hogy a következő meccsen még jobbak lesznek.