A válogatott győzelme és Szoboszlai sérülése

Gólparádéval zárult a magyar válogatott felkészülési mérkőzése Izrael ellen, de Szoboszlai Dominik sérülése árnyékolja be a sikert.

A Marco Rossi vezette magyar csapat önbizalom-növelő győzelmet aratott, de a szurkolók nem dőlhetnek hátra nyugodtan, mivel a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik combproblémák miatt cserét kért, ami aggodalomra ad okot a közelgő Európa-bajnokság előtt. Szoboszlai a mérkőzés után nyilatkozva elmondta, hogy már korábban is érezte a fájdalmat, de úgy döntött, nem erőlteti tovább a játékot, és jelezte a cserét. A találkozó után azonban bizakodó volt, és azt mondta, hogy jól lesz az Európa-bajnokságra. A debreceni Nagyerdei Stadionban a jegyeket gyorsan elkapkodták, ami mutatja a szurkolók lelkesedését. A magyar válogatott ezen a stadionon eddig veretlen, és a mostani keretből többen is játszottak már itt korábban. Rossi Gulácsit jelölte a kezdőcsapatba, jelezve, hogy ő lesz az elsőszámú kapus az Európa-bajnokságon.

A mérkőzésen a magyar válogatott már a 6. percben vezetést szerezhetett volna, de végül Sallai Roland góljával a 11. percben szerezték meg a vezetést. Varga Barnabás a 19. percben duplázott, így már kettővel vezettünk. A játék képe magabiztos és meggyőző volt, a válogatott lendületesen és direktebben támadott az izraeli kapu felé.

Az izraeli csapatnál több olyan játékos is pályára lépett, akik kevésbé ismertek a nemzetközi labdarúgásban. Az új szövetségi kapitány, Ran Ben Simon kísérletező kedve mellett az alapemberek érdektelensége is közrejátszott abban, hogy többen nem vettek részt a felkészülési mérkőzéseken.

A magyar válogatottban Rossi nem sok változtást eszközölt a kezdőcsapatban, de Szoboszlai sérülése miatt aggodalomra van ok. A játékos már a Liverpoolban is több hetet kihagyott hasonló probléma miatt, és a mérkőzésen is kötéssel a lábán játszott. Callum Styles is sérülés miatt fejezte be korábban a találkozót.

A mérkőzés második felében újabb változtatásokat hajtottak végre, és bár a magyar válogatott mezőnyfölénye megmaradt, újabb gólok már nem születtek. Az izraeliek teljesítménye nem volt meggyőző, és a magyar válogatott végül 3–0-ra nyerte meg a mérkőzést.

A válogatott most Németországba utazik, és egy hét múlva már az első csoportmeccsét játssza Svájc ellen. Reménykedünk, hogy Szoboszlai Dominik és a többi sérült játékos is a csapattal lesz.

LABDARÚGÁS
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Magyarország–Izrael 3–0 (Sallai 11., Varga B. 19., 22.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion. 20 ezer néző. Vezette: Claudio Pereira (portugál)

Magyarország: Gulácsi – Lang Á. (Fiola a szünetben), W. Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai R. (Gazdag a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 58.) – Varga B. (Ádám M., 58.) Vezetőedző: Marco Rossi.
Izrael: Glazer – Dasa, Arad (Nahmiasz, 31.), Slomo, Hofmajszter (Szafuri, 31.), Gropper – Lavi, Samir (Gordana, 31.), Kinda (Perec a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.). Vezetőedző: Ran Ben Simon.