A győzelem pillanatában előzött spanyol atléta

A spanyol Laura García-Caro távgyalogló a római atlétikai Európa-bajnokságon már majdnem ünnepelhette a bronzérmet, amikor az utolsó pillanatokban egy ukrán versenyző, Ljudmila Oljanovszka megelőzte.

Laura García-Caro, a 29 éves spanyol távgyalogló, aki már a dobogóra lépésre készült, egy zászlót is kapott, és ünnepelni kezdett a cél felé tartva. Azonban a Sky News beszámolója szerint nem számított arra, hogy az ukrán Ljudmila Oljanovszka nagy sebességgel elhalad mellette, és így ő ér be harmadikként a 20 kilométeres távon.

García-Caro csalódottságát nem titkolva elmondta, hogy a verseny elején nehezen találta a ritmust, de a végére már biztosnak érezte magát a dobogós helyezésben. A cél előtti utolsó métereken azonban váratlanul megelőzték, ami miatt most fejben kell összeraknia, mi történt, és a csalódottságát is feldolgoznia kell.

Az ukrán Oljanovszka, aki korábban négy év kényszerszünetet tartott doppingvétség miatt, 2019 óta ismét versenyez. A 31 éves atléta azt nyilatkozta, hogy izgatott volt a verseny miatt, és nagyon szerette volna hazájának, amely éppen az oroszokkal harcol, megszerezni az érmet. A római Stadio Olimpicóban rendezett versenyen végül két olasz, Antonella Palmisano és Valentina Trapletti szerezte meg az aranyat, illetve az ezüstöt a 35 induló közül.

A cikkben említett sportesemények mellett más területeken is történtek jelentős magyar sikerek. Michelisz Norbert a második helyen végzett a túraautós TCR World Tour idei szezonjában a harmadik versenyhétvége első futamán. A 39 éves magyar pilóta az egyesült államokbeli Ohióban zajló viadal szombati futamán Thed Björk mögött ért célba, ezzel növelte előnyét az összetettben, jelenleg 132 pontja van, a második helyen a most harmadik spanyol Mikel Azcona áll 106-tal.