Cristiano Ronaldo utolsó esélye a kontinenstornán

Nyakunkon a labdarúgó-Európa-bajnokság, amely Cristiano Ronaldo számára az utolsó lehetőség lehet, hogy jelentős trófeát nyerjen a portugál válogatottal. A németországi Európa-bajnokság F-csoportjában Portugália mellett Törökország, Csehország és az újonc Grúzia is helyet kapott, ahol a portugálok a csoportgyőzelem egyik legnagyobb esélyeseként indulnak.

A 2016-os győztes Portugália kerete több mint egymilliárd eurót ér, és olyan klasszisokat foglal magában, mint Bernardo Silva, Bruno Fernandes és Rúben Días. A csapatot Roberto Martínez vezeti, aki első világversenyére készül a válogatott élén, és trófeát szeretne nyerni. A portugálok a mezőny egyik legizgalmasabb tagjai, és a várható kezdőcsapat Diogo Costa, Cancelo, Dias, Antonio Silva, Mendes, Bruno Fernandes, Vitinha, Palhinha, Bernado Silva, Gonçalo Ramos, Rafael Leao lehet. A FIFA-világranglistán a hatodik helyen állnak, és nyolcszor szerepeltek már Európa-bajnokságon, legjobb szereplésük a bajnoki cím volt 2016-ban.

A török válogatott Vincenzo Montella irányításával a második erőnek számít az F-csoportban. A keret értéke közel 350 millió euró, és olyan játékosokat tartalmaz, mint Hakan Calhanoglu, Arda Güler és Kenan Yildiz. A törökök meggyőző teljesítménnyel kvalifikáltak, és veszélyes csapatként érkeznek a tornára. A FIFA-világranglistán a 40. helyen állnak, ötször vettek részt Európa-bajnokságon, legjobb szereplésük az elődöntő volt 2008-ban.

Csehország a 36. helyen áll a FIFA-világranglistán, és 175 millió eurós kerettel rendelkezik. A cseh válogatott kemény, fizikális futballt játszik, és a csoportból való továbbjutás reális esélynek tűnik számukra. Kulcsjátékosok közé tartozik Patrick Schick és Tomas Soucek. Ivan Hasek szövetségi kapitány vezeti a csapatot, aki korábban több nemzet válogatottját is irányította.

Grúzia történelmet írt azzal, hogy először szerepelhet Európa-bajnokságon. A FIFA-világranglistán a 75. helyen álló válogatott keretének értéke közel 160 millió euró, amelyből Khivcha Kvaratskhelia teszi ki a felét. A csapatot Willy Sagnol vezeti, aki korábban a Bayern München játékosaként és másodedzőjeként is dolgozott.

A csoportmérkőzések során izgalmas összecsapások várhatók, és bár Portugália a csoportgyőzelem egyik legnagyobb esélyese, a többi csapat is meglepetéseket okozhat. Az Európa-bajnokság követése során érdemes figyelemmel kísérni az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is megtalálhatók.