Rossi elárulta, ki lesz a kezdő kapus az Eb-n

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken, a debreceni Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatón beszélt a kezdőcsapatról, a játékosok állapotáról és a közelgő Európa-bajnokság fontosságáról.

Gulácsi Péter biztosan kezdő lesz az Izrael elleni barátságos mérkőzésen, és lehetőség van arra, hogy több mint egy félidőt játsszon, míg Szalai Attila is kezdőként lép majd pályára. Rossi elmondta, hogy Fiola Attila edzéseken kapott kíméletet, de állapota olyan, hogy akár már a következő napon is játszhatna. Ezzel szemben Dárdai Márton és Loic Nego kisebb sérülések miatt nem fog pályára lépni.

A szövetségi kapitány kitért Ádám Martinra és Gazdag Dánielre is, akik később csatlakoztak a válogatotthoz, hangsúlyozva, hogy ők nem maradtak le formában, mivel klubjaiknál edzettek és játszottak. Rossi szerint a barátságos mérkőzések eredményei is fontosak, különösen azután, hogy az írországi találkozó után sok negatív megjegyzés érte a csapatot.

„A holnapi nap célja, hogy győzzünk és meggyőzzük magunkat is. Szeretném, ha a játékosok megtalálnák a góllövő cipőjüket. Szükségünk van eufóriára és valamennyi önbizalomra. A legutóbbi találkozó tanulságait leszűrtük” – fogalmazott Rossi, hangsúlyozva a győzelem és az önbizalom fontosságát.

Az Európa-bajnokság kapcsán Rossi elmondta, hogy szeretné, ha a csapat mellé társulna az a csipetnyi szerencse is, amely segítheti őket a továbbjutásban. Bár nem tudja előre, milyen teljesítményt nyújtanak majd, biztos abban, hogy a szurkolók értékelni fogják a játékosok bátor és félelem nélküli küzdelmét a mérkőzések végéig.