Gyermeknapon Sulyok Tamás köztársasági elnök és felesége verset szavalt

Gyermeknap alkalmából Sulyok Tamás köztársasági elnök és felesége, Nagy Zsuzsanna egy Weöres Sándor verset adtak elő, amelyet Facebook oldalukon is közzétettek.

Ma gyermeknap van, amely ünnep a szocialista időszakból maradt meg hazánkban, és világszerte is sok országban ünnepnapnak számít. Sulyok Tamás államfő és felesége, mint szülők és nagyszülők, nem feledkeztek meg erről a különleges napról.

A köztársasági elnök és párja Weöres Sándor "A kutya-tár" című versét választották, amelyet korábban gyakran mondtak el együtt gyermekeikkel, és ezért különösen kedves számukra. Az előadásukkal minden gyermeknek és lélekben gyermeknek szerettek volna boldog gyermeknapot kívánni.

A nemzetközi gyermeknap, amelyet általában június 1-jén ünnepelnek, Törökországból ered, és különösen a volt kommunista országokban vált népszerűvé. Az ENSZ által 1954-ben létrehozott egyetemes gyermeknap is hasonló célú ünnep. Sulyok Tamás a Facebookon megosztott videóban említette, hogy a "A kutya-tár" című vers sokat elmondva gyermekkoruk része volt, és ezzel szeretnének boldog gyermeknapot kívánni minden gyermeknek és lélekben gyermeknek, hangsúlyozva, hogy a mai nap elsősorban róluk szól.