„Megijedtem, nem akartam fájdalmat okozni” – Ligetvéri nem szándékosan ütközött Bombaccsal a kézidöntőn

A Veszprém kézilabdacsapata magabiztos győzelemmel kezdte a kézilabda NB I döntőjét, és jelentős előnnyel várhatja a szegedi visszavágót. A mérkőzés során azonban egy szerencsétlen ütközés történt Ligetvári Patrik és Dean Bombac között, ami miatt utóbbit kórházba kellett szállítani.

A Veszprém csapatának játékosa, Ligetvári Patrik a Sportalnak nyilatkozva elmondta, hogy nem szándékosan ütközött Bombaccsal. Azt próbálta jelezni, hogy nem akar belemenést, és nem volt szándékában semmilyen szabálytalanságot elkövetni, amely büntetést vonhat maga után vagy veszélyeztetheti egy másik játékos karrierjét.

Ligetvári szerint az ütközés előtt nem érzett félelmet, azt gondolta, Bombac csak egy büntetést akar kiharcolni. A játékvezetők is átnézték az esetet, de nem találták szabálytalannak Ligetvári cselekedetét, és belemenés miatt szabaddobást ítéltek a Veszprémnek.

A veszprémi játékos hozzátette, hogy az ütközés után nagyon megijedt, mert nem akart fájdalmat okozni Bombacnak, és sajnálja az esetet, hangsúlyozva, hogy semmi szándékosság nem volt a történtekben. „Volt annyi bátorságom, hogy beálljak elé. Talán azt hitte, hogy el fogok állni, de nem álltam el, és ütközött a mellkasommal” – magyarázta Ligetvári.

A Szeged csapatától érkezett friss információk szerint Bombac súlyosan megsérült: állkapocstörést szenvedett és agyrázkódása is volt, ami miatt kihagyja a szegedi második meccset. Az egyik fülére kevésbé hall, de a pontos diagnózist a hétfői vizsgálat adhatja meg.

A szegedi csapat jelezte, hogy eljárást kezdeményeznek Ligetvári Patrikkal, valamint a mérkőzés játékvezetőivel szemben. Mint írták, számukra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt, és hivatalos panasszal élnek a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé.

A MOL-Pick Szeged csapatorvosa, dr. Szabó István szerint Bombac a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. Az MRI-vizsgálat állkapocstörést állapított meg, és mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett. Pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen.

A bajnoki döntő első mérkőzésén a Veszprém magabiztos, hétgólos győzelmet aratott. A visszavágó szerdán, a Pick Arénában kerül megrendezésre, amennyiben a bakonyiak nyernek, történetük 28. bajnoki győzelmét húzzák be, de ha a Szeged nyer, harmadik mérkőzésen dől el a cím sorsa. Bombacnak a pénteki volt az utolsó mérkőzése szegedi színekben, ugyanis nyáron az élvonalban újonc Győr együtteséhez igazol.