Bajban a magyar válogatott csoportriválisa, első számú gólfelelőse lemaradhat az Eb-ről

Sajtóértesülések szerint Breel Embolo, a Monaco és a svájci labdarúgó-válogatott támadója combizomszakadást szenvedett, ami veszélybe sodorhatja részvételét a nyári Európa-bajnokságon, ahol csapata a magyar válogatottal kerül egy csoportba.

Svájci sajtóértesülések alapján Embolo combizomsérülést szenvedett, és emiatt három-négy hét kényszerpihenőre lehet szorulva. A támadó nemrég tért vissza egy hosszabb kihagyás után, de a Montpellier elleni legutóbbi bajnokin ismét sérülés miatt kellett lecserélni.

Embolo kiemelkedő szerepet tölt be a svájci válogatottban, ahol eddig 13 gólt szerzett, és Murat Yakin szövetségi kapitány első számú gólfelelősének tekinti. A Monaco egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a sérülés tényét, de a svájci sajtó aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Embolo esetleg kénytelen lesz kihagyni az Európa-bajnokságot. A pénteki kerethirdetéskor várhatóan még szerepelni fog a bő keretben, de a felépülésének állapota dönti majd el, hogy ténylegesen részt vehet-e a tornán.

A magyar válogatott és Svájc összecsapása nyitja majd a csoportkör küzdelmeit az Európa-bajnokságon, a mérkőzést június 15-én rendezik Kölnben.