Sylvester Stallone életéről készül mozifilm

Oscar-díjas rendező, Peter Farrelly viszi vászonra a legendás színész, Sylvester Stallone életének és pályafutásának meghatározó pillanatait az I Play Rocky (Én játszom Rockyt) című életrajzi filmben.

A Zöld könyv – Útmutató az élethez, a Dumb és Dumber, és A nagyon nagy ő című filmekkel Oscar-díjat nyert Peter Farrelly a Rocky film viharos forgatásának történetét meséli el, amely során Sylvester Stallone a világhírnév felé repült. Az I Play Rocky című alkotás Stallone életét mutatja be, még azelőtt, hogy akcióhős szerepeket kapott volna, amikor még arcbénulással és beszédhibával küzdött a hollywoodi elismertségért.

Stallone egykor egy saját írású forgatókönyvet adott el egy nagy filmstúdiónak, de csak azzal a feltétellel, hogy ő maga alakíthassa a főszerepet. Egy jelentős összegű ajánlatot visszautasítva vállalta a kockázatot, és végül ő lett a Rocky című film főhőse, Rocky Balboa, ami az 1976-os év legnagyobb kasszasikerévé és Oscar-díjas filmjévé vált.

A film producerei között szerepel Toby Emmerich, a Warner Bros. korábbi filmfőnöke és Christian Baha, a forgatókönyvet pedig Peter Gamble, az Office Uprising írója írta. Emmerich kifejezte rajongását Farrelly iránt, akivel a Dumb és Dumber zenéjén dolgozott együtt, és örömét fejezte ki, hogy Farrellyvel közösen jegyezhetik Stallone életrajzi filmjét.

Farrelly, aki a rendezés mellett producerként is részt vesz a projektben, világméretű keresést tervez egy olyan színész felfedezésére, aki szintén csak egy esélyre vár, hogy megmutathassa tehetségét az I Play Rocky című filmben.