A Trónok harca új spinoff-sorozatát világsztár rendező veszi kezelésbe

Friss hírek érkeztek a Trónok harca világából: a Black Mirror egyik epizódjának rendezője, Owen Harris fogja rendezni az új előzménysorozat, A Knight of the Seven Kingdoms első három epizódját, melynek első évada hat részből áll majd.

Az HBO új projektje, A Knight of the Seven Kingdoms, amely a Trónok harca előzménysorozataként készül, Owen Harrist, a Black Mirror Rögtön jövök és a San Junipero epizódjainak rendezőjét szerződtette le. Harris nemcsak rendezőként, hanem vezető producerként is részt vesz a munkálatokban, és az első három epizódot is ő fogja rendezni.

A sorozat epizódszáma hat részre korlátozódik, ami kevesebb, mint a Trónok harca és a Sárkányok háza tíz részes nyitóévadai. Az alkotók szerint ez azért nem jelent problémát, mivel az alapul szolgáló könyv is kevesebb oldalas, mint az eredeti sorozat kötetei.

A produkció címében is történt egy kisebb változás: a korábbi A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight helyett most már csak A Knight of the Seven Kingdoms néven emlegetik, bár a The Hollywood Reporter szerint ez a cím még nem végleges.

A főszereplők castingja már lezárult, Peter Claffey és Dexter Sol Ansell fogják alakítani a sorozat két hősét, akik egy évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt kalandoznak Westerosban. A történet középpontjában Ser Duncan, a Magas és Egg, a kis termetű fegyverhordozó állnak, akik a Targaryenek uralma alatt, az utolsó sárkány emlékének idején élnek.

A pontos premier dátum még nem ismert, de annyi bizonyos, hogy az A Knight of the Seven Kingdoms 2025-ben debütál.