Emma és Eddie: A képen kívül – A Telex Filmklub májusi vetítése

A Telex Filmklub májusi eseményén egy különleges dokumentumfilm kerül bemutatásra, amely egy webcam-szexelő amerikai házaspár magyarországi életét követi nyomon.

A Telex Filmklub tavaszi sorozatának keretében áprilisban egy magyar dokumentumfilmet vetítettek, és ezt a hagyományt folytatva májusban is hazai alkotást mutatnak be. A következő filmklub alkalmával az "Emma és Eddie: A képen kívül" című dokumentumfilm kerül terítékre.

A film rendezője, Hörcher Gábor (Drifter) hét éven át követte nyomon Emma és Eddie Lovett életét, akik Magyarországon próbálnak megélni a webcam-szex iparágából. A dokumentumfilm bemutatja, hogyan romlik meg fokozatosan a pár kapcsolata, és ahogy a film előrehalad, a kapcsolatuk romjai egy marék porrá változnak.

Az "Emma és Eddie: A képen kívül" hivatalos leírása szerint a pár hét éve házas, négyszer nyerték meg a legsikeresebb webcam pár díját, és fényűző életet éltek, mint social média sztárok. A hálószobában verhetetlenek voltak, de ez csak addig tartott, amíg az online közönség fizetett és nézte őket. Amikor az élő show-juk véget ért, az áloméletük is elpárologt.

A film előzetese már áprilisban elérhető volt néhány vetítésen, és májusban a Max műsorán is megtekinthető lesz, amely az HBO Max átalakított felületének új neve.

Az "Emma és Eddie: A képen kívül" című dokumentumfilm vetítése május 22-én lesz a budapesti Toldi Moziban, 19:30-as kezdettel. A vetítésre jegyeket a megadott linken lehet vásárolni.

A rendező, Hörcher Gábor és az operatőr, Becsey Kristóf is jelen lesznek a vetítésen, hogy válaszoljanak a közönség kérdéseire. A Telex Filmklub következő vetítése június 19-én lesz, és a tervek szerint ősszel folytatódik a sorozat.