Schwarzenegger és a Terminátor szerepe: Véletlen vagy sors?

Arnold Schwarzenegger szerint csak egy véletlen folytán kapta meg a Terminátor címszerepét, amikor rábeszélte James Cameront a karakter megformálásának módjáról.

A Terminátor című film bemutatásának közel negyvenéves évfordulója alkalmából Arnold Schwarzenegger egy interjúban beszélt arról, hogy eredetileg nem őt szánták a főszerepre. A rendező, James Cameron, az amerikai futball világából érkező O. J. Simpsonnak gondolta a Terminátort, de Schwarzenegger egy munkaebéd során meggyőzte őt arról, hogy a karakternek robotszerűnek és érzelemmentesnek kell lennie, ami végül a szerep átruházásához vezetett.

O. J. Simpson neve korábban is felmerült a szerepkapcsán, de Cameron a Los Angeles Times-nak adott 2019-es interjújában cáfolta, hogy komolyan fontolóra vették volna őt a szerepre. A rendező és a társforgatókönyvíró, Gale Hurd már az elején elvetették ezt a lehetőséget, és a Schwarzeneggerrel való találkozás sem volt olyan fordulópont, mint ahogy azt Schwarzenegger állítja.

A Collider elemzése szerint a valóság valahol a két állítás között lehet. Lehetséges, hogy Schwarzenegger csak hatásosan akart beszélni az interjúban, míg Cameron a színész későbbi életének alakulása miatt próbálhatta csökkenteni az eset jelentőségét.