A mesterséges intelligencia által generált Katy Perry fotók megtévesztették az embereket

Az interneten terjedő, mesterséges intelligencia által készített Katy Perry fotók még az énekesnő édesanyját is megtévesztették, annyira élethűek voltak.

Az idei Met-gála eseménye kapcsán számos híresség fotója került fel a közösségi oldalakra, köztük Doja Cat és Sydney Sweeney is feltűntek, azonban Katy Perry vörösszőnyeges fotói különösen nagy figyelmet kaptak. Az énekesnő valójában a stúdiójában dolgozott, miközben az AI által generált képek a Met-gálán jelenlétét sugallták.

A mesterséges intelligencia által készített képeken Perry két különböző ruhában látható, amelyeket a netezők meglepően pozitívan értékeltek. A valóságtól eltérő háttér ellenére sokan hitték el, hogy a fotók valódiak.

Katy Perry Instagram-oldalán osztotta meg a képeket, hozzátéve, hogy nem tudott részt venni a Met-gálán, mert dolgoznia kellett. Ebben a bejegyzésben derült ki, hogy még az énekesnő édesanyja is bedőlt a félelmetesen élethű képeknek. Perry egy rövid éneklős videót is csatolt a poszthoz, mint bizonyítékot arra, hogy valójában nem vett részt a gálán.

A közösségi média felhasználói közül többen is megjegyezték, hogy ebben a körben a mesterséges intelligencia győzedelmeskedett. Egyikük azt tanácsolta Perrynek, hogy valóban készíttesse el a ruhákat, mert lenyűgözően néznek ki.