Christian Tetzlaff mesterkurzusa nyitott lesz a közönség számára

A világhírű német hegedűművész, Christian Tetzlaff Budapestre látogat, ahol nem csak koncertet ad, hanem mesterkurzust is tart, melyre a közönség is beülhet.

Christian Tetzlaff, a klasszikus zene kiemelkedő alakja, aki pályájának csúcsán van és számos kiváló felvételt készített, május 10-én és 11-én lép fel a Zeneakadémia nagytermében a Concerto Budapest meghívására. A koncertprogram Wagner Lohengrin nyitányával kezdődik, majd Brahms hegedűversenyét hallhatja a közönség, a koncert második felében pedig Mendelssohn ifjúkori műve, a Szentivánéji álom kerül előadásra az Angelica Leánykar közreműködésével.

A művész május 9-én, csütörtökön, egy nyilvános mesterkurzust is tart, amelyen három tehetséges fiatal hegedűs, Abouzahra Amira, Berec Laura és Teo Gertler vesz részt. A mesterkurzus a Concerto Budapest székházában (1094 Budapest, Páva u. 10–12.) kerül megrendezésre, 11 órától 13 óráig, és angol nyelven zajlik. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges a regisztracio@concertobudapest.hu email címen, a jelentkezéseket a férőhelyek függvényében, érkezési sorrendben fogadják.

Ez az esemény a Keller András által létrehozott Concerto Mesteriskola program része, amely a jövőben is világhírű művészek mesterkurzusait kínálja majd, következő alkalommal Augustin Hadelich fogja tartani a kurzust.