Balogh Péter és az első házasság buktatói

Balogh Péter üzletember a Három Igazság című műsorban beszélt első házasságának nehézségeiről és a munka-magánélet egyensúlyának kihívásairól.

Balogh Péter, a szoftverfejlesztő-üzletember, Palik Lászlóék vendégeként a Három Igazság műsorban osztotta meg tapasztalatait első házasságának zátonyra futásáról. Elmondása szerint keményen megküzdött azért, hogy a kapcsolat szétessen, és olyan időszakok is voltak, amikor alig töltött időt Magyarországon, csupán bőröndöt cserélni tért haza, hogy aztán azonnal tovább utazzon üzleti megbeszélésekre.

Balogh szerint egy ilyen életvitel mellett nem lehetett mintaférj vagy mintaapa, és példaként hozta fel, hogy milyen nyomás nehezedett rá, amikor egy nagy autógyártó cég vezetője miatt óránkénti egymillió eurós kötbérrel kellett számolniuk egy szoftverhiba miatt.

A munka és magánélet közötti egyensúlyt illetően Balogh egyetért Jack Welch, a General Electric korábbi vezérigazgatójának mondásával, miszerint nem létezik egészséges egyensúly ezen a téren. Úgy véli, házasságában a töréspont az volt, amikor a volt felesége rájött, hogy a munka mindig előtérben marad, még egy sikeres projekt eladása után is.

Balogh hangsúlyozta, hogy exfeleségével ma is jóban vannak, és még nyaralni is elmennek együtt. Fontos számára a családja, de bevallotta, hogy ha valaki nincs a közelében, nem érzi annak hiányát. A családjával töltött időt azonban nagyon élvezi, különösen a mozaikcsaládként eltöltött nyaralásokat emelte ki.

Balogh elmondta, hogy igyekszik értelmes és jó emberekkel körülvéve élni, és hogy a jelenlegi és a volt felesége között is jó a kapcsolat, gyakran töltik együtt az idejüket.

Végül hozzátette, hogy bár nem lenne boldog otthonülő apukaként, elismeri, hogy szüksége van segítségre, hogy ne dolgozzon éjjel-nappal, és fenntartható legyen a work-life balance. Örül annak, hogy felesége ebben támogatja.