Ukrajna éjszakai csapása: megsemmisült egy orosz katonai repülőtér

Az éjszaka leple alatt Ukrajna csapást mért egy orosz katonai repülőtérre, ahol a jelentések szerint elpusztultak az orosz siklóbomba-készletek és több Szu-27-es vadászbombázó is. Több ukrán és orosz forrás is megerősítette az eseményt, amely során a kuscsevszkajai repülőtér épületeibe csapódott be egy drón.

A krasznodari térségben korábban a Szlavjanszk finomító is dróntalálatot szenvedett, ami miatt leállt a létesítmény működése. Az ukrán drónok támadása során az orosz jelentések szerint több mint 60 légi járművet semmisítettek meg a krasznodari régió felett.

A kuscsevszkajai katonai repülőtér volt az egyik célpont, ahol egy drón az orosz UMPK-kat tároló épületet találta el. Az UMPK-k olyan kit-ek, amelyeket a légibombákra szerelve növelik azok hatótávolságát és pontosságát, hasonlóan az amerikai JDAM rendszerhez.

Az OSINTtechnical Twitter-csatornáján közzétett információk szerint a krasznodari Kushchyovskaya légi bázis is ukrán dróntámadás áldozata lett, ahol a repülőgépek mellett a siklóbomba-készletek is megsemmisültek.

Az Astra Telegram-csatorna által közzétett videófelvételeken a siklóbombakészlet-tároló megsemmisülése mellett Szuhoj Szu-27-es vadászbombázók is láthatóak voltak, amelyek a támadás következtében károsodtak.