A kínai és magyar nép testvéri barátságának vörös betűs ünnepe

Jó reggelt! 早上好! A kínai és magyar nép testvéri barátságának vörös betűs ünnepe zajlik, mely során Hszi Csin-ping kínai államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök stratégiai partnerségről állapodott meg.

Hszi Csin-ping kínai államfő látogatása során a kínai Kommunista Párt modernizációs törekvéseiről beszélt, amelyek szerinte nagy lehetőségeket rejtnek Magyarország számára is. Szijjártó Péter külügyminiszter később ismertette, hogy átfogó nukleáris megállapodásról és új vasútvonalak előkészítéséről írtak alá dokumentumokat, valamint Magyarország cseresznyét és szarvasmarha-szaporítóanyagot is exportálhat Kínába. Az amerikai nagykövet azonban úgy véli, hogy a Kínával való üzletelés módja aggodalomra ad okot a magyar kormány és szövetségesei biztonságát illetően.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Mahmúd Ahmadinezsád, Irán volt elnöke tart előadást, aki korábban brutálisan leverte az újraválasztása ellen tüntetőket, tagadja a holokausztot és azt állítja, hogy az emberek többsége szerint az Egyesült Államok áll a 9/11-es terrortámadások mögött.

A belpolitikai viszonyokat tekintve a kormányinfón Gulyás Gergely miniszter kemény kérdésekkel szembesült, és bár a részleteket nem árulta el, a Fidesz-kampány szórólapjain terjesztett hamis állítások és a Tisza Párt vezetőjének köztévés tüntetésre vonatkozó ígéretei is napirendre kerültek. Lánczi Tamás, a politikai évad egyik veszteseként, a szuverenitásvédelem helyett a háttérhatalmak ármánykodásain mereng.

A Jobbik korábban tíz polgármesterrel büszkélkedett, de a Mi Hazánk most erősítést kapott a fideszes holdudvarból, és nem nézik jó szemmel, hogy Orbán Viktor Kis Grófóval és Győzikével barátkozik.

Az oktatás terén a magyarérettségi változásairól és a kötelező irodalmi művekkel kapcsolatos diákok reakcióiról beszélgettünk Kovács Péterrel, a Fazekas Mihály Gimnázium tanárával.

A sport világában pedig Joselu, a 33 éves focista, aki a Real Madridot Bajnokok Ligája-döntőbe lőtte, korszerűtlen, öreg csereemberként tündököl, és pályafutása valószínűtlen sikereiről esik szó.

: article-1