Hogyan tisztítsuk meg otthonunkat a negatív energiáktól

Sokan tapasztaljuk, hogy otthonunkba érve lehangoltság, fáradtság és kimerültség fog el minket, mintha negatív energiák lennének jelen. Egy megromlott kapcsolat vagy a napi stressz is befolyásolhatja otthonunk hangulatát, ezért érdemes rendszeresen, két-három havonta megtisztítani lakásunkat, hogy kellemes környezet fogadjon minket a munka után.

Mielőtt tértisztítást végeznénk, fontos néhány alapszabályt betartani. Nyissuk ki az ajtókat, ablakokat, mossunk kezet, arcot, vagy zuhanyozzunk le, és mezítláb legyünk. Az óramutató járásával ellentétes irányban haladjunk a szobákban, és a bejárati ajtónál rajzoljunk egy fektetett nyolcast védelemként. Ezt követően dobjuk ki a felesleges tárgyakat, majd ismét mossunk kezet vagy zuhanyozzunk le.

A negatív energiák kiűzésére használhatunk gyógynövényeket is. Egy kanál kakukkfüvet és egy kanálnyi zsályát keverjünk össze, majd gyújtsuk meg egy fémedényben, és hagyjuk, hogy a füst átjárja a helyiségeket.

A hangtálak használata is segíthet a tisztításban. Ütögetve a hangtál peremét, a keletkező hang segítségével terjesszük a pozitív energiákat a lakásban.

Kristályokkal is végezhetünk tértisztítást. Kősó, hegyikristály, ametiszt, rózsakvarc, fluorit vagy fekete turmalin használata javasolt. Mindegyiket helyezzük vízbe, majd a szoba kiemelt pontjaira, és hagyjuk állni legalább fél óráig.

A tértisztítás idejének megválasztása is fontos. A fogyó hold ideje alatt a legkönnyebb megszabadulni a felesleges energiáktól, és a hónap bizonyos napjai kedvezőbbek a tisztításhoz. Kerülendő a tisztítás várandósság alatt, a szülést követő hatodik hónapban és betegség idején. A tisztítás napján böjtöljünk.