Elképesztő mutatvány: Németh Gábor szabadulóművész kettéhúzásától volt hangos a Monster Truck Show

Németh Gábor bűvész ismét lenyűgözte a közönséget egy merész mutatvánnyal, amely során két Monster Truck közötti szabadulást hajtott végre, miközben a járművek majdnem ketté tépték.

Április 20-án a XXL Monster Truck Show látogatói tanúi lehettek Németh Gábor bűvész legújabb, és talán eddigi legveszélyesebb mutatványának. A szabadulóművész hátrabilincselt kezeit két hatalmas Monster Truckhoz rögzítették, és csupán 15 másodperce volt a menekülésre, mielőtt az óriási járművek széttéphették volna. A mutatvány valódiságát a helyszínen a bilincsek, kötelek és a gigajárgányok hitelesítették, a nézők között érezhető volt a feszültség. Gábor évek óta készült erre a pillanatra, a tervezéstől kezdve az akrobatikus edzéseken át a csapatmunkáig minden részletre odafigyelve. A szabadulóművész elmondása szerint a logisztikai szervezés egy hónapot vett igénybe egy ötfős csapattal, de az ötlet maga évekkel ezelőtt született meg, és azóta is folyamatosan csiszolta azt.

A mutatvány során váratlan nehézségek is adódtak, például az időjárás változékonysága és a helyszín méretének csökkenése miatt a tervezett 20 másodperc helyett csak 15 állt rendelkezésre a szabadulásra. Gábor hozzátette, hogy a produkció alatt is folyamatosan ébernek kell lennie, és az akrobatikus edzések segítenek a gyors reakciókban, mint amikor egy kisgyerek került veszélybe, és a bűvésznek a levegőben kellett úgy irányítania a szaltóját, hogy ne sérüljön meg a gyermek.

Németh Gábor már a következő szabadulásán dolgozik, amelyről egyelőre nem árult el részleteket, de egy filmben látott trükköt kíván megvalósítani. A bűvész nemzetközi szinten is ismert és elismert, fellépett már többek között Milánóban, Cipruson, Dubajban, és a Carneval Cruise Line hajózási cég állandó előadójaként is tevékenykedett, valamint a Milánói Világkiállítás hivatalos bűvésze volt. Magyarországon saját gyártású, egész estés színházi bűvészműsoraival rendszeresen szórakoztatja a közönséget, show-iban pedig a klasszikus és extrém bűvészetet színházi elemekkel ötvözi.