Albert Györgyi országot akart hagyni halála előtt

Albert Györgyi, aki május 9-én töltötte volna be a 60. életévét, halála előtt komolyan fontolgatta, hogy elhagyja az országot. A riporter, aki többször is gondolt az öngyilkosságra, úgy vélte, talán egy új kezdet segíthetne neki megmenekülni a sötét gondolatoktól.

Albert Györgyi a 2008-as halála előtti utolsó interjújában Joshi Bharatnak nyilatkozva elárulta, hogy szeretne egy olyan helyen új életet kezdeni, ahol nem ismerik. "Nagyon erősen foglalkoztat a gondolat, hogy elmegyek innen, és kipróbálom magam egy olyan országban vagy kultúrában, ahol nem tudják, ki az az Albert Györgyi. Ahol tiszta lappal indulsz" – mondta Györgyi.

A műsorvezető, Joshi Bharat a Blikknek mesélte, hogy Györgyi sok fájdalmat és sértettséget érzett a médiával szemben, úgy érezte, nem becsülték meg, és parkolópályára tették. A magánéletében is küzdött problémákkal, különösen utolsó nagy szerelme, Galsai Dániellel való kapcsolata volt viharos, amely akkoriban "se veled, se nélküled" állapotban volt. Györgyi már nem látta értelmét ennek a kapcsolatnak, de vőlegénye nagyon szerette őt és vissza akarta szerezni.

Györgyi gyermekként élt Indiában, és később is töltött időt számos más országban. Ezekben az időszakokban jobban érezte magát, és úgy gondolta, ha új életet kezd máshol, azzal el tudja felejteni a szakma iránti sérelmeit, le tudja zárni a vőlegényével a kapcsolatát, és a sötét, önmagának ártani akaró gondolatait is el tudja hessegetni.

Albert Györgyinek a szakmai sikerek mellett bőven kijutott a mélyrepülésekből is. Megküzdött az itallal, a depresszióval és a gyógyszerfüggőséggel is. Bár végül egy taxiban kapott szívinfarktus okozta 44 évesen a halálát, előtte összesen háromszor próbálta magától eldobni az életét. Rónai Egon, kollégája és barátja szerint Györgyi cserben érezte magát a szakmában, és voltak időszakai, amikor nem lehetett rá számítani, ami miatt ambivalensen viszonyultak hozzá. Emiatt érzett egy félretettséget és értéktelenséget, amivel nem tudott megküzdeni.

Joshi Bharat, aki Györgyi halála előtt interjút készített vele, most új kapcsolatban találta meg a boldogságot. Három hónapja van együtt Kiss Virág Magdolna színésznővel. A 68 éves műsorvezető és új párja a Storynak adott interjúban meséltek arról, hogy egy közös ismerősük által ismerkedtek meg, és bár korábban is többször összefuthattak volna, végül egy műsor felvételén találkoztak először. A kapcsolatukban nincsenek tabutémák, és nem tervezik a házasságot, mivel mindketten túl vannak már egy-egy váláson. Joshi Bharat szerint a kapcsolat minősége nem a papíron múlik, és boldogok, hogy megtalálták egymást. A műsorvezető azt is elárulta, hogy új párjával nincs bennük félelem, hogy egyszer véget ér a kapcsolatuk, és azt vizionálja, hogy egymás kezét fogva sétálnak majd tíz-húsz év múlva is. Kiss Virág pedig arról beszélt, mik a terveik párjával az elkövetkezendő hónapokban, valamint azt is elárulta, hogy az összeköltözésre van-e esély mostanában. "Ezt majd hozza az élet. Így is nagyon sok időt töltünk együtt, tökéletesen belesimultunk egymás életébe, és ez most így nagyon jól működik. Egyelőre a közös nyaralásnál tartunk. Isztambulba készülünk a barátainkkal, nyár végén pedig Olaszországba utazunk" – magyarázta a szinkronszínésznő. Joshi Bharat egyébként a fiatalabbik lányának már személyesen is bemutatta az új párját, ám az idősebb lánya, Savitri külföldön él, így vele még nem volt alkalma találkozni Virágnak. Azonban a tévés gyermekei örülnek az édesapjuk boldogságának.

A Storynak adott interjúban Joshi Bharat és Kiss Virág beszéltek arról is, hogy tervezik-e összekötni az életüket a jövőben. „Én nem feleséget kerestem, Virág pedig nem férjet. Mindketten voltunk házasok, ami igazából egy jelkép. Mert egy kapcsolat minősége nem a papíron múlik. A papír széttéphető. A lényeg, hogy megéljük a jelent, hogy van egy ősbizalom közöttünk, és kiegészítjük egymást. Mi nem tudunk vitatkozni, maximum azon, hogy hol parkoljunk. Boldogok vagyunk, hogy megtaláltuk egymást, és ezt szeretnénk kiélvezni. Mi tényleg összetartozunk, és mindegy, hogy hol, de azt vizionálom, hogy egymás kezét fogva sétálunk majd tíz-húsz év múlva is” – mesélte a tévés. Kiss Virág hozzátette, nőként nyilván kicsit másképp áll a házassághoz: „Persze más érzés, ha az embernek férje van, és nem barátja. De ez nálunk nem aktuális kérdés”.