Ismét meghódította Rómát a németek olimpiai bajnoka

Alexander Zverev nyerte a római salakpályás tenisztorna 7,87 millió euró (hárommilliárd forint) összdíjazású férfi versenyét.

A harmadik helyen kiemelt német játékos, Zverev 2017 után másodszor diadalmaskodott az olasz fővárosban rendezett ezres tornán, miután a vasárnapi döntőben két szettben legyőzte a 21. helyen rangsorolt chilei Nicolas Jarryt.

A fináléban Zverev kétszer brékelt, miközben ő egyszer sem veszítette el adogatójátékát. A kétszeres világbajnok, olimpiai aranyérmes német teniszező karrierje 22. tornáját, s hatodik ezres versenyét nyerte.

A Rome Masters férfi egyes döntőjében az eredmény Zverev (német, 3.)–Jarry (chilei, 21.) 6:4, 7:5 volt. Zverev korábban, hét évvel az első római győzelme után, 27 évesen szerezte meg második Római koronáját.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén rekordszámú, 37 tagvállalat vehette át a „Megbízható Munkaadó 2024/26” címet, amely a munkavállalók körülményeire és a munkahelyi közösségépítésre helyezi a hangsúlyt. Sávos András, a DUIHK alelnöke szerint a díj odaítélésével a szervezet a munkavállaló-barát környezet fontosságát kívánja hangsúlyozni, és a HR gyakorlatok hosszú távú fejlesztését ösztönözni. A díj elnyeréséhez komplex kritériumrendszernek kell megfelelni, amely a sokszínűség, bevonás és a rugalmas munkavégzés megvalósítását is magában foglalja. Vörös Ágnes, a BASF HR vezetője és a zsűri elnöke kiemelte, hogy a nyertes vállalatok között gyakori a rugalmas munkavégzés lehetősége, valamint a munkáltatók gondoskodó szerepe, például a fizetett állásidő biztosítása a szezonális megrendelési állomány esetén.