Hétvégi időutazás a 70-es évekbe és a design világába

Ezen a hétvégén Budapest számos pontján különleges események során idézhetjük fel a 70-es évek hangulatát, belekóstolhatunk a design világába, és különféle gasztroprogramokon vehetünk részt.

A Budapest100 esemény keretében május 9-12. között a 70-es évek épített örökségével ismerkedhetünk meg, ahol vezetett épületbejárások, interaktív programok és koncertek várják az érdeklődőket. A Kortárs Építészeti Központ által szervezett fesztivál célja a modern örökség megismerése és a korszak építészeti sajátosságainak megértése.

A GoodSpirit Rum & Cocktail Show-n május 11-12. között a Corinthia Hotel ad otthont a bárvilág legújabb trendjeinek, ahol a résztvevők különféle minőségi párlatokat kóstolhatnak meg.

A HVG Könyvek garázsvásárán május 9-12. között 500–1000 forintos könyvek közül válogathatunk a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

A Margit-negyedben május 9-11. között ismét megrendezésre kerül a designer séta, ahol a résztvevők kedvezményekkel vásárolhatnak, és pecséteket gyűjtve akár egy nagy ajándékcsomagot is nyerhetnek.

A spanyol gasztronómia kedvelői a Botellón Teraszon élvezhetik a sangríát és a tapasokat május 9-11. között, a Dos Coyotes élő zenéjének kíséretében.

Május 12-én a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál kerül megrendezésre, ahol a hazai képregénykiadók, alkotócsoportok és szerzők mutatkoznak be, és ahol a legjobb képregényeket és alkotókat díjazzák.

A Kürtőskalács Vigalom május 10-12. között a Fővárosi Állat- és Növénykertben várja a látogatókat, ahol a kürtősbon új variációit kóstolhatják meg az érdeklődők.

Végül a májusi WAMP design vásár a Várkert Bazárban kerül megrendezésre, ahol a magyar tervezők mutatják be termékeiket, és ahol a közösségi élmény is fontos szerepet kap.