„Próbáltam magamból kiadni, amit tudok” – Eb-ezüstérmes a magyar ökölvívó

A 70 kilogrammban szereplő Lakos Regina ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon, miután a döntőben kikapott orosz riválisától.

A magyar versenyző a negyeddöntőben kezdte meg szereplését, ahol a montenegrói Tamara Radunovic elleni küzdelemben minimális különbséggel, egy pontozónál nyert, míg négynél döntetlen volt az eredmény. Az elődöntőben a fehérorosz Arina Danyilcsik ellen folytatódott a menetelése, ahol szintén szoros küzdelemben, segédpontozással 4-3-ra diadalmaskodott.

A döntőben az orosz Darima Szandakova várt rá, aki a súlycsoport favoritjaként kezdte a mérkőzést. Az első menetben Szandakova irányított, gyors kombinációival többször eltalálta Lakost, aki bár szép feltartó ütéseket vitt be, a pontozók az orosz fölényét látták.

A második menetben Szandakova növelte az iramot, többször és jó ütemben ütött, így tovább növelte előnyét. Lakos Regina bátran küzdött, szép találatai voltak, de az orosz sportoló dominált, így két menet után minden pontozónál 20-18-ra vezetett. A záró szakaszban Lakos bátor öklözéssel kezdett, de a második perctől Szandakova ismét fölénybe került, gyors kombinációival talált, és végül egyhangú pontozással diadalmaskodott. Lakos a mérkőzés során helytállt, és karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el, valamint a második helyért járó 10 ezer dolláros pénzdíjjal térhetett haza.

Lakos Regina a magyar küldöttség első ezüstérmét szerezte meg a belgrádi versenyen, ahol korábban Lakotár Hanna (54 kg), Hoffmann Réka (+81 kg), Virbán Gábor (54 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) bronzérmet nyertek.

Lakos az M1-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy ez volt pályafutása legjobb eredménye, és bár nem csüggedhet, mégis többre vágyik. Hozzátette, hogy nyolc éve űzi a sportágat, és a szülei most először láthatták őt élőben a szorítóban. Említést tett arról is, hogy korábban vállsérülés és kéztörés miatt műtéten esett át, és decemberben még nem gondolta volna, hogy döntőt vívhat a kontinensviadalon.