Újpesti legendák térnek vissza

Az Újpest FC bejelentette, hogy két korábbi játékosa, Kovács Zoltán és Szakály Péter is visszatér a klubhoz.

Kovács Zoltán, aki korábban a lila-fehérekkel bajnoki címet is ünnepelhetett, és sportigazgatóként is tevékenykedett a Megyeri úti klubnál, most főtanácsadóként fogja támogatni az új vezetőség munkáját. Az Újpest FC elnöke, Ratatics Péter és az ügyvezető, Benczédi Balázs mellett fog állni. Kovács Zoltán az MTK-ban kezdte pályafutását, majd a BVSC-nél és Pécsen is megfordult, mielőtt Újpestre került volna, ahol 1996 és 2008 között négy részletben játszott, görögországi, franciaországi és kínai légiósévekkel megspékelve. A lila-fehér csapattal bajnoki címet nyert (1998) és magyar Szuperkupa-trófeát gyűjtött (2002). Újpestnél 2009 júliusától utánpótlás-igazgatóként, 2010 januárjától 2011 júliusáig sportigazgatóként dolgozott, majd 2014 júniusától 2015 márciusáig ismét ebben a szerepben tevékenykedett.

Szakály Péter pedig a játékosmegfigyelés területén fog hozzájárulni a csapat sikeréhez, vezető játékosmegfigyelőként kinevezve. A 37 éves Szakály, aki válogatott középpályásként debreceni labdarúgóként érte el a legnagyobb sikereit, az Újpestben 2019-től három éven át szerepelt. Szakály elmondása szerint "tiszta lapot" örökölt, és mindent az alapoktól kezdve építenek fel, céljuk pedig, hogy 25 kiváló, bevethető játékost vonultassanak fel a keretben.

Az Újpest FC a legutóbbi fordulóban már biztosította a helyét az NB I.-ben a következő szezonra, miután kiütötte a Diósgyőrt 7–0-ra a Szusza Ferenc Stadionban. A klub ambiciózus tervekkel készül a következő idényre, amelyről Hernádi Zsolt, a Mol vezére is beszélt nemrégiben. Az Újpest FC, mint az NB I. egyetlen nem Fidesz-kötődésű csapata, új fejezetet nyithat a közeljövőben.

Az OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójában az Újpest a pénteki nyitómérkőzésen a két ponttal és egy helyezéssel előtte álló Kecskemétet fogadja, majd jövő héten zárásként a bajnoki címét megvédő Ferencvároshoz látogat, utóbbin szurkolói nélkül kell helytállnia a Groupama Arénában.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

pénteken játsszák:

  • Újpest–Kecskemét 20.15

szombaton játsszák:

  • MTK Budapest–Puskás Akadémia 15.30
  • Zalaegerszeg–Paks 17.30
  • Diósgyőr–Ferencváros 19.30

vasárnap játsszák:

  • Kisvárda–Mezőkövesd 14.15
  • Debrecen–Fehérvár 19.30

Szakály Péter zárásként arra is kitért, hogy győztes típusokat szeretnének igazolni, akik mentalitásukban át tudják érezni és adni mindazt, amit az Újpest jelent.