Marozsán Fábián és Fucsovics Márton visszaesése a tenisz világranglistán

Marozsán Fábián öt helyet rontva a 41. helyre csúszott vissza a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, míg Fucsovics Márton három helyet esett vissza, jelenleg az 53. helyen áll.

Marozsán Fábián nem tudta megvédeni Rómában tavaly szerzett pontjait, ami öt helyes visszaesést eredményezett számára a világranglistán. Az első számú magyar teniszező a következő hetekben először Genfben egy 250-es tornán, majd a Roland Garros főtábláján lép pályára. Genfben azonban már az első fordulóban búcsúzott, miután Alekszandr Sevcsenkóval szemben 6:4, 7:6 (7-4) arányban maradt alul, így a kazah játékos jutott a nyolcaddöntőbe. A Roland Garroson alanyi jogon főtáblás Marozsán a következő megmérettetésre készül.

Fucsovics Márton szintén rontott helyezésén, ő három pozíciót csúszott lefelé. Az előzetes tervekkel ellentétben Fucsovics nem vesz részt a genfi tornán, sérülése után most a Roland Garrosra összpontosít.

A női teniszezők között Gálfi Dalma győzelemmel kezdett a Roland Garros selejtezőjében, így két győzelemre került a főtáblától. A legfrissebb világranglistán 147. helyen álló Gálfi a selejtező első fordulójában a kínai Kao Hszin-jü ellen diadalmaskodott, és a következő körben is folytathatja a küzdelmet a főtábláért. Babos Tímea is sikerrel vette az első akadályt, a 208. helyen rangsorolt magyar teniszező a 163. spanyol Parrizas-Diaz ellen lépett pályára és 6:4, 6:4 arányban győzött, így ő is továbbjutott a selejtező második fordulójába. Bondár Anna 18 helyet esett vissza, ezzel kikerült a top 100-ból. Udvardy Panna négy helyet javított, így ő a 132. helyen áll, míg Babos Tímea és Stollár Fanny is visszaestek, mindketten kiestek a top 200, illetve top 300-ból. A párizsi Grand Slam-torna selejtezőjében Bondár Anna, Babos Tímea és a férfiak közül Piros Zsombor és Valkusz Máté is részt vesznek. Valkusz Máté azonban kétszettes vereséget szenvedett, így a selejtező első fordulójában búcsúzott.

A férfi ranglista élén továbbra is Novak Djokovics áll, míg Alexander Zverev a negyedik helyre lépett előre, miután megnyerte a római mestertornát, a döntőben legyőzve Nicolas Jarryt. A nőknél Iga Swiatek továbbra is hatalmas előnnyel vezeti a ranglistát, különösen miután Rómában is diadalmaskodott.

Rafael Nadal, a Roland Garros 22-szeres bajnoka, visszatért Párizsba, és minden mozzanatát hatalmas ováció kísérte a Phillippe Chatrier Stadionban edzése során. A spanyol klasszis, aki mindössze három mérkőzést vesztett karrierje során a salakos Grand Slam-tornán, és 14 tornagyőzelmével a legnagyobb két riválisa, Roger Federer és Novak Djokovics elleni összetett mutatója 14 győzelem és két vereség, keményen dolgozik azon, hogy részt vehessen a vasárnap kezdődő főtáblás küzdelmek első fordulójában. A centerpálya tetőszerkezetét az edzés alatt bezárták, mivel éppen felhőszakadás volt Párizsban. Hatalmas várakozás övezi Nadal játékát a francia fővárosban, ahol a rajongók remélik, hogy néhány nap múlva viszontláthatják kedvencüket a pályán, éles körülmények között.