Los Angelesben ellopott rendőrautó: sérült rendőrnő és civilek

Los Angeles belvárosában egy férfi ellopott egy rendőrautót, amelyben egy járőr is ült, majd vad száguldozásba kezdett. Az NBC News és a 444 beszámolója szerint az üldözés során a jármű több másik autónak, robogónak és egy kerékpártartónak is nekiütközött, mielőtt megállt volna.

A rendőrnő, aki a járműben tartózkodott, az autós üldözés közben kizuhant a kocsiból. Az ABC és a 444 által közölt információk szerint még próbált kapaszkodni, de végül kizuhant. Az események következtében nem csak a rendőrnő, hanem legalább három ember, köztük két civil is megsérült.

A rendőrségi tájékoztatás alapján a rendőrnő éppen egy üresen álló toronyházra, a Graffiti toronyra vigyázott, amikor a férfi vasárnap hajnalban ellopott a rendőrautót. Az Oceanwide Plaza, amelynek építése 2015-ben kezdődött és eredetileg társasházaknak, kiskereskedelmi egységeknek és egy szállodának adott volna helyet, 2019-ben állt le, mivel a kínai fejlesztő pénzügyi nehézségekbe ütközött.

Az autótolvaj nagy sebességgel száguldva próbált elmenekülni az üldözői elől, de a jócskán megrongálódott terepjárót elhagyva gyalog menekült tovább, azonban nem sokkal később letartóztatták. Az NBC és a 444 szerint szerencsére egyikük sérülése sem volt életveszélyes. Az eset vasárnap hajnali fél négy körül történt.