Olympique de Marseille játékosai fegyveres támadás áldozatai lettek

Az Olympique de Marseille labdarúgócsapatának három játékosa fegyveres rablótámadás áldozata lett a klub edzőközpontjának közvetlen közelében, ahol több lövedék is eltalálta autóikat, de személyi sérülés nem történt.

A dél-franciaországi együttes játékosai, Jean Onana, Faris Moumbanga és Bamo Meité, akik Kamerunból és Elefántcsontpartról származnak, nem szenvedtek személyi sérülést a támadás során, amely a csapat edzőközpontja előtt történt hajnali háromkor, az utolsó bajnoki mérkőzést követően.

A támadók a labdarúgókat megállították és megpróbálták elrabolni a járműveket. A rablók többször rá is lőttek az autókra, de a játékosoknak sikerült elmenekülniük. A lövések egyik autó vezetőülésének ajtaját találták el kétszer, míg egy másik lövedék a másik autó csomagtartójába fúródott.

A francia rendőrség megerősítette a támadás tényét és nyomozást indított az ügyben. Az Olympique de Marseille csapata a bajnoki tabellán csalódást keltő nyolcadik helyen végzett, és most játékosaiknak ezen a félelmetes eseményen is túl kell tenniük magukat.