„Sztankovics! Pénzéhes kurva!” – A Fradi szurkolói üzenete a távozó Stankovićnak

A Ferencváros szurkolóinak egy csoportja nem rejtette véka alá a véleményét Dejan Stanković, vagy ahogy a molinón szerepelt, Sztankovics távozásával kapcsolatban, aki a Szpartak Moszkvához szerződött. Egy molinón és skandálással fejezték ki nemtetszésüket az Újpest elleni meccsen.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) szurkolói egyértelmű üzenetet küldtek Dejan Stankovićnak, aki a klub vezetőedzőjeként bajnoki címet szerzett és a Konferencia-ligában is sikerrel vezette a csapatot. A szerb edző távozását követően a vasárnapi, Újpest elleni mérkőzésen a szurkolók egy molinóval és hangos skandálással hívták fel magukra a figyelmet. A molinón a „Sztankovics! Pénzéhes kurva!” felirat volt olvasható, amit az Mfor által közzétett videón is hallani lehetett.

A bajnokság utolsó fordulójában a Fradi 2-0-ra győzött az Újpest felett, ezzel 74 pontot gyűjtve zárták az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonját az élen. A győzelmet már Leandro de Almeida irányításával érték el, aki az utolsó mérkőzésre váltotta Stankovićot. A zöld-fehérek Marquinhos góljával szerezték meg a vezetést, majd Lisztes Krisztián büntetője állította be a végeredményt.

Kubatov Gábor, a klub elnöke korábban beszélt arról, hogy Stanković szerződésében kivásárlási záradék található, amit a Szpartak Moszkva érvényesíthetett. A Fradi hivatalos közleményében megerősítette, hogy a szerb edző távozása nem érte őket váratlanul, és a vele érkezett külföldi stáb is távozik. A klub jókívánságait fejezte ki Stanković további karrierjéhez.

A Sportál információi szerint a Szpartak Moszkva 200 ezer eurót fizetett az edzőért, míg más források szerint az FTC ennél többet, akár 100-150 millió forint közötti összeget is kaphatott, mivel Stanković stábtagjai után is járt kártérítés. Sajtóhírek szerint azonban az orosz csapat közel 80 millió forintot fizethetett a Fradinak a szerb szakemberért.

Stanković 2022 szeptemberében vette át a csapat irányítását, és rövid idő alatt jelentős sikereket ért el a klubbal. A Fradi a bajnoki címet nyerte meg, és a Konferencia-ligában is továbbjutott, mielőtt az Olimpiakosz ellen kiesett. Stanković korábbi állomáshelyei között szerepelt a Crvena zvezda és az olasz Sampdoria is. Az Újpest elleni mérkőzésen már nem ő ült a kispadon, hanem Leandro de Almeida.