Kiderült, miért Istenes Bence bokszol Rácz Jenő helyett

A Hell Boxing Kings nemzetközi bokszversenyen Istenes Bence veszi át Molnár Áron helyét, mivel a séf, Rácz Jenő elfoglaltságai miatt nem tud részt venni a versenyen.

A közelmúltban kialakult helyzetben a Hell Boxing Kings nemzetközi bokszverseny szervezői bejelentették, hogy nem sikerült megállapodniuk Molnár Áronnal, aki eredetileg képviselte volna Magyarországot a középsúlyú kategóriában. Emiatt Istenes Bence lép a ringbe, ami meglepetést okozott azoknak, akik követték a Sztárbox legutóbbi évadát, hiszen Istenes csak a harmadik helyen végzett. Rácz Jenő, aki a második helyet szerezte meg, a Story magazinnak elárulta, hogy miért nem vállalta el a lehetőséget.

Rácz Jenő kifejtette, hogy már a Sztárbox befejezése után is jelezte, elfoglaltságai miatt nem tudna részt venni a nemzetközi bajnokságon. Az étterme vezetése mellett hamarosan megnyílik a saját beach clubja, és a műsor következő évadának versenyzőit is támogatja. Úgy véli, Istenes Bencének most nagyobb szüksége van a megerősítésre, és hogy megmutassa, mire képes.

Rácz Jenő elismeri, hogy Istenes Bence tavaly már bizonyította technikai tudását, és sok időt, energiát fektetett a felkészülésbe. Úgy gondolja, Istenesnek szüksége van a pozitív visszajelzésre, és ez a verseny új esélyt jelenthet számára.

A verseny körüli feszültség tovább nőtt, amikor Molnár Áron a közösségi oldalán reagált a helyzetre. Kijelentette, hogy a felkészülés magas költségeit a Hell által felajánlott összeg nem fedezte volna, és nem örült annak sem, hogy a Hell igazgatótanácsának tagja Hajdú Péter. Istenes Bence ezt követően szintén a közösségi médiában szólalt meg, megjegyezve, hogy a Hell Boxing Kings projektben producerként vett részt, de Molnár és menedzsere nem említették a tárgyalások során, hogy problémájuk lenne ezzel. Hozzátette, hogy Molnárék valójában több pénzt szerettek volna, mivel a nettó 15 millió forint nem volt elég a felkészülésre.

Erdei Zsolt ökölvívó is hozzászólt a vitához, hangsúlyozva, hogy nem csak az anyagiakat kell figyelembe venni. Szerinte, ha valaki komolyan veszi a versenyt, akkor egy ilyen meccs hosszú távú befektetés lehet, mivel az illetőt később több helyre is meghívhatják. Erdei kiemelte, hogy fontos az is, hogy az ember magának is bizonyítani akar.