Padlóba döngölték a nagy esélyest, ismét kísért a múlt

A Boston Celtics sorozatos sikerei ellenére a rájátszásban ismét megbotlott, ezúttal a Cleveland Cavaliers volt az, amelyik csütörtökön vendégként 118–94-re győzte le őket. A Dallas Mavericks Oklahomában kiegyenlítette a párharcot a nyugati konferencia elődöntőjében.

A Boston Celtics remek formában van az NBA alapszakaszában, de a rájátszásban nem tudja hozni a várt teljesítményt. Tavaly a Miami Heat elleni keleti döntőben buktak el, és most a Cleveland Cavaliers ellen is megbotlottak a főcsoport elődöntőjének második meccsén. A Cavaliers csütörtökön 118–94-re verte meg a Celtics csapatát, amely az NBA történetének egyik rekordbajnoka.

A párharc első összecsapásán Donovan Mitchell, a Cleveland Cavaliers All-Star hátvédje 33 pontot dobott, de a Boston így is legyőzte ellenfelét. A második meccsen Mitchell 29 pontig jutott, és ezúttal a Cavaliers diadalmaskodott.

A Cleveland sikerében fontos szerepet játszottak a kiegészítő játékosok is, akik remekül teljesítettek. Mitchell cikázása a bostoni védelem közepén különösen figyelemre méltó volt.

Az NBA-ben a játékvezetők gyakran többet engednek meg, például a labdával való lépések számát illetően.

Oklahomában a Dallas Mavericks egyenlített a Thunder ellen, annak ellenére, hogy Shay Gilgeous-Alexander, az idei MVP-szavazás második helyezettje, jobb teljesítményt nyújtott, mint a harmadik helyezett Luka Doncic. A Mavericks mellékszereplői, mint például P. J. Washington, akik közül többen is kiemelkedően játszottak, segítették a csapatot a győzelemhez. Doncic a meccset követő sajtótájékoztatón egy kínos incidens áldozata lett, amikor egy újságíró telefonján véletlenül pornóvideó hangjai szakították meg az értékelését, amire a szlovén játékos nevetve reagált.

A találkozó egyik legemlékezetesebb pillanata Chet Holmgren, az oklahomai csapat 216 centis újoncának távoli kosara volt, amit az első negyed végén, a dudaszó pillanatában ért el.

NBA, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport

  • Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 118–94
  • Legjobb dobók: Mitchell 29, Mobley és LeVert 21–21, Garland 14, Okoro és Strus 12–12, illetve Tatum 25, Brown 19, Pritchard 13, Horford 11, White 10.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Nyugati főcsoport

  • Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks 110–119
  • Ld.: Gilgeous-Alexander 33 (12 lepattanó, 8 assziszt), Jalen Williams 20, Holmgren 11, ill. Doncic 29 (10 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés), Washington 29 (11 lepattanó), Hardaway 17, Gafford 13, J. Green 11.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

A párharc harmadik meccsére magyar idő szerint szombaton este kerül sor Dallasban.