Újabb csalási kísérletekre figyelmeztet a Telekom

A Magyar Telekom friss figyelmeztetést adott ki ügyfeleinek, mely szerint a csalók folyamatosan új módszereket vetnek be az érzékeny adatok megszerzésére. A társaság különösen a hamis számlabefizetési és webmail-belépési kísérletekre hívja fel a figyelmet.

A Telekom ügyfelei számára kiadott közlemény szerint a csalók e-mailben próbálják megtéveszteni az embereket, hamis számlabefizetési és webmail-belépési lehetőségeket kínálva. A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy legyenek különösen óvatosak, és ne kattintsanak a gyanús e-mailekben található linkekre.

A Telekom hangsúlyozza, hogy ha valaki már megadta adatait a csalók által küldött hamis e-mailekben található linkeken keresztül, akkor azonnal változtassa meg a jelszavát. Továbbá, ha valaki a bankkártya adatait is megadta, és hamis oldalon keresztül fizetett, haladéktalanul értesítse a számlavezető bankját és tiltassa le a kártyát.

A webmail használata kapcsán a Telekom azt javasolja, hogy a felhasználók mentse el a webmail.telekom.hu oldalt könyvjelzőként, és kizárólag ezen a linken keresztül lépjenek be, elkerülve a csalók által küldött e-mailekben található linkeket.

A számlabefizetések esetében is óvatosságra int a cég: csak a Telekom hivatalos mobilalkalmazásán keresztül, vagy a telekom.hu weboldalon belépve ajánlott a befizetési folyamatot elindítani.

A cikk megjegyzi, hogy a csalások SMS-ben is terjednek, azonban további részleteket nem tartalmaz ezzel kapcsolatban.