A nap legfontosabb hírei – 2024.05.20.

Meghalt az iráni elnök a vasárnapi helikopterbalesetben. Verőcei hajóbalesetben őrizetbe vették a kapitányt, miközben a szállodahajó elhagyta Magyarországot. A Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Netanjahura és a Hamász vezetőire. Robert Fico állapota tovább javult, Zelenszkij szerint pedig túl lassú Ukrajna nyugati segélyezése.

Az iráni elnök tragikus halálát szenvedte egy helikopterbalesetben vasárnap. A baleset részletei egyelőre nem ismertek.

Magyarországon, a Verőcei hajóbaleset kapcsán a hatóságok őrizetbe vették a kapitányt. A balesetben érintett szállodahajó pedig már elhagyta az országot. A hajózási szóvivő szerint a motorcsónak nagy sebességgel ütközhetett a szállodahajónak.

Nemzetközi jogi fejleményekben, a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot kért az izraeli ex-miniszterelnök, Netanjahu és a Hamász vezetőire.

Szlovákiában, az előző miniszterelnök, Robert Fico állapota tovább javult. Fico egészségi állapotáról korábban több hír is megjelent, de a legfrissebb jelentések szerint állapota stabilizálódik.

Ukrajnában, Volodimir Zelenszkij elnök kritizálta a nyugati segélyezés lassúságát, amely szerinte nem éri el kellő gyorsasággal az országot.

A sportvilágban is történtek események: a Ferencváros drukkerei sértő üzenetet küldtek Stankovicnak, a csapat korábbi edzőjének, "pénzéhes kurva" kifejezéssel illetve.