Szoboszlai lövései mellett Szalah és Alexander-Arnold bombái szúnyogcsípések

Terjedelmes interjú jelent meg a This is Anfield című liverpooli portálon, melyben Vitezslav Jaros, a 214 centiméteres cseh kapus, a Sturm Graz játékosa, érdekes részleteket osztott meg Szoboszlai Dominikról és a liverpooli akadémia működéséről.

Vitezslav Jaros számára könnyű volt a döntést meghozni, amikor 16 éves korában próbajátékra hívták Liverpoolba. „A második próbameccs után nekem szegezték a kérdést, volna-e kedvem hozzájuk szerződni” – mondta Jaros a Bocsák Bence által jegyzett interjúban. A cseh kapusnak nem kellett sokat tétováznia, hiszen gyermekkori álma volt a Liverpoolban védni.

Jaros a klubtól és egy befogadó családtól is minden segítséget megkapott, és az eltelt majdnem hét év alatt szépen fejlődött, többek között az U18-as csapattal megnyerte az ifjúsági FA-kupát, és az Ír Kupát is magasba emelhette a St. Patrick's Athleticnél kölcsönben. Jelenleg a Sturm Graz kapuját védi, ahol az Osztrák Kupát már megnyerték, és az osztrák Bundesliga aranyérméért is jó esélyük van.

A liverpooli akadémia működéséről is beszélt, amelynek 2014 óta Alex Inglethorpe az igazgatója. Az ő vezetése alatt vezettek be fizetési sapkát a növendékeknek, és szigorú szabályokat alkalmaznak, mint például a mobiltelefonok reggeli utáni leadása. Jaros szerint ezek a szabályok segítik a fiatalok földön maradását és fejlődését.

A cseh kapus a melwoodi edzőközpontban többek között olyan kapusokkal edzett együtt, mint Gulácsi Péter vagy Kamil Grabara, és tetszett neki, hogy a klub megbízik a saját nevelésű Caoimhin Kelleherben. Jaros az első csapattal is rendszeresen edzett, mielőtt kölcsönbe került Grazba.

Szoboszlai az etalon

Jaros szerint a Premier League legjobb bombázói közé tartozó sztárok, mint Mohamed Szalah vagy Trent Alexander-Arnold lövései mellett Szoboszlai Dominik lövései különösen erősek és pontosak. „Azt mondanám, hogy Szoboszlai Dominiknek” – mosolyodott el, amikor a legerősebb lövésekről kérdezték.

Jaros továbbra is arról álmodozik, hogy a Liverpool mihamarabb visszahívja, és szeretne a 2005-ös BL-győztes csapat cseh hősei, Milan Baros és Vladimír Smicer nyomdokaiba lépni.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik a Liverpool FC játékosa az UEFA Európa Liga 2023/24 negyeddöntőjének második mérkőzésén az Atalanta és a Liverpool FC között 2024. április 18-án Bergamóban. Fotó: sportinfoto / DeFodi Images / Getty Images)