Balesetek és munkálatok korlátozzák a forgalmat több forgalmas főúton és autóúton is

Két karambol is történt péntek reggel; az egyik a 61-es, míg a másik a 102-es főúton. Egy autó szalagkorlátnak ütközött a 83-as főúton. Emellett hétvégén munkálatok miatt óriási torlódások várhatók az M0-áson, ahol ráadásul tömegkarambol is történt péntek délután.

A 61-es főúton, Mosdós térségében két személyautó ütközött össze. A baleset miatt a 103-as kilométernél félpályás korlátozás van érvényben, ami jelentősen lassítja a forgalmat ezen a szakaszon.

Győrszemere térségében, a 83-as főúton történt egy másik baleset, ahol egy személygépkocsi a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében Veszprém felé egy sávot lezártak, ez az 56-os kilométernél történt.

A 102-es főúton is akadályozza a közlekedést egy incidens, az M1-es autópálya csomópontjának közelében két személyautó karambolozott. Az 1-es kilométernél irányonként váltakozva halad a forgalom, amit az Útinform is megerősített.

Az M0-s autóúton tömegkarambol történt péntek délután, ahol négy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze a 26-os kilométernél, a Nyíregyháza felé vezető oldalon, Budapesten. A baleset miatt két sávon forgalmi akadály alakult ki, és csak egy sávon lehet haladni, ami jelentős torlódást okoz. Az M6-os autópályától szakaszosan torlódik a forgalom, és a kínai delegáció miatt is várható, hogy megállítják az autóút forgalmát, mivel a delegáció az M5-ös autópályán hagyja el Budapestet és az M0-s autóút – M4-es autóút útvonalon halad a repülőtér felé.

Hézagkiöntési munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz az M0-ás autóúton szombaton és vasárnap Törökbálint térségében. A munkálatok az M5-ös sztráda felől az M1-es autópálya irányában fognak zajlani az 5-ös és a 2-es kilométerszelvények között reggel 8-tól délután 17 óráig. A munkálatok ideje alatt egy sávon haladhat a forgalom, emiatt időszakos torlódások alakulhatnak ki, így az autósok majd hosszabb menetidővel számolhatnak ezen a szakaszon.

Az M7-es autópálya a Balaton felé vezető oldalán, Budaörs és Törökbálint között szakaszos lassulás, időszakos torlódás tapasztalható az erős forgalom miatt. Az 1-es főúton, Komárom belterületén összeütközött két személyautó és egy kerékpáros, a 85-ös kilométernél félpályán halad a forgalom. A 8-as főúton, Hajmáskér térségében egy műszaki hibás kamion miatt Veszprém irányába a külső sávot lezárták. A 611-es főúton, Vásárosdombó és Sásd között egy motoros és egy személyautós karambolozott, a 10-es kilométernél a főutat teljes szélességében lezárták.

A Magyar Közút Nzrt azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak a forgalmi helyzetről az Útinform oldalán.