"Ezeknek az elkövetőknek nincs lelkük" - Kis Grófo megtörte a csendet a sírrongálásról

Folyik a hajtóvadászat a sírrongálók ellen, akik Nagy Grófo végső nyughelyét háborgatták, a szolnoki kriptából két gránit vázával távoztak, Kis Grófo és az egész család felháborodva értesült a történetekről.

Kis Grófo és családja rettenetes napokat éltek meg, miután az énekes édesapjának sírját ismeretlen elkövetők rongálták meg lassan két hónappal ezelőtt, és a tetteseket a mai napig nem kerítették kézre. A Blikk korábban is beszámolt az esetről, és azóta óvintézkedések követték a sírrongálást.

Kis Grófo a Borsnak nyilatkozva elmondta, hogy még mindig nem tért magához a történtektől, és hogy az elkövetőknek nincs lelkük, hiszen meggyalázták édesapja sírját. Az énekes szerint a legjobb megoldás lenne, ha a térfigyelő kamerák be lennének kötve a rendőrséghez, de még utána kell néznie, hogy erre van-e lehetőség.

Kis Grófo hozzátette, hogy a családja nagyon szeretett, édesapját külföldön is ismerték és megbecsülték, és nem tudja elképzelni, kik és miért vetemedhettek ilyesmire. A család összetartása erős, amikor megtudták a történteket, százötvenen mentek ki a temetőbe könnyes szemmel.

Az énekes testvére, Gyémi hajtóvadászatot indított a rongálók ellen, de egyelőre eredménytelenül, mivel a tettesek még mindig szabadlábon vannak. Kis Grófo elmondása szerint az ügy még folyamatban van, és bár lehet, hogy a tettesek már kihallgatás alatt vannak, a családot még nem értesítették. Az énekes maradéktalanul megbízik az igazságszolgáltatásban.

A rendőrség közleményt adott ki az ügyben, miszerint ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást a szolnoki temetőben történt sírhely rongálás és gránit vázák eltulajdonítása miatt. A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.