Sporttörténelmi pillanatok a Párizsi Olimpián

Az olasz tornásznő, Giorgia Villa, aki bokasérülés miatt kénytelen volt kihagyni a tokiói olimpiát, történelmet írt a Párizsi Játékokon, annak ellenére, hogy hátproblémákkal küzdött. Az olasz női tornászcsapat történelmi ezüstérmét szerezve, 96 év után először állhatott dobogóra. Villa, a Parmigiano Reggiano sajtmárka támogatásával, egy nagy sajtkerékkel pózolva hívta fel magára a figyelmet egy fotózás során. A márka korábban olyan sportolókat támogatott, mint a teniszező Jannik Sinner és az NBA játékos Nico Mannion. A hároméves kora óta tornázó Villa nem tudott részt venni az egyéni összetett versenyben a hátproblémák miatt, de a női tornászcsapat tagjaként jelentős győzelmet ért el.

Giorgia Villa, az olasz tornászcsapat tagja, aki a tokiói olimpiát bokasérülés miatt hagyta ki, a Párizsi Játékokon a csapat történelmi ezüstérméhez járult hozzá, ami az olasz női tornászok számára az első ilyen siker 96 év alatt. Villa, aki Parmigiano Reggiano sajtmárka támogatását élvezi, egy sajtfotózáson vett részt, ami felkeltette az érdeklődést. A márka híres arról, hogy sportolókat, mint Jannik Sinner teniszezőt és Nico Mannion NBA-játékost is támogatja. Villa, aki hároméves kora óta tornázik, a hátproblémák miatt nem versenyezhetett az egyéni összetettben, de a csapat részeként így is fontos győzelmet ért el.

Gianmarco Tamberi, az olasz magasugró és a szám címvédője, kórházba került egy lehetséges vesekő miatt, ami veszélyezteti részvételét a Párizsi Olimpián. A 32 éves sportoló szombaton éles fájdalmat érzett az oldalában, és azonnal a sürgősségi osztályra kellett szállítani, ahol az orvosi vizsgálatok felfedték a problémát. Tamberi elszántságát fejezte ki a versenyen való részvételre, mondván: "Egy dolog biztos, nem tudom, hogyan, de ott leszek az olimpián, és beleölöm a lelkemet az utolsó ugrásomig." Tamberi korábban az olimpiai megnyitón elvesztett jegygyűrűje miatt került a hírekbe. A férfi magasugró selejtezők a Stade de France-ban lesznek szerdán.

Ilona Maher, a TikTok-sztár és rögbijátékos, 2021-ben vált ismertté, amikor olimpiai tartalmakat osztott meg. A 27 éves sportoló Vermontból származik, és az USA Rugby válogatottjában játszik. Maher a tokiói olimpián csapatával bronzérmet szerzett. Emellett dezodor márkának nagykövete, és saját bőrápolási márkával is rendelkezik. A sportoló a testpozitivitás és az önszeretet híve, bár kritikákat kap fizikumára vonatkozóan. Maher hangsúlyozza, hogy a nőiesség és az agresszív sportok összeegyeztethetőek.