Óbudai aljnövényzet-tűz a Táborhegyi parknál

Nagy területen ég az aljnövényzet Budapest III. kerületében, a Táborhegyi parknál. A fővárosi és rózsadombi önkéntes tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a tűz oltására. A tűz hatalmas füstjét több kerületből is látni lehet.

Vasárnap délután tűz ütött ki Óbudán, a III. kerületben található Táborhegyi parkban. A környék lakói számos helyen érzékelték a füstöt, többek között a Lajos utcában, Kiscelli utcában, Gyenes utcában és a Remete-hegyen is. A Kiscelli Múzeum környékén és a Bécsi úton is megfigyelték a füstöt.

A Budapesti Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Ádám Kiss elmondta, hogy a tűzoltók 10 járművel és 25 tűzoltóval érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat. Több mint 10 000 négyzetméter száraz aljnövényzet ég.

A fővárosi hivatásos, a rózsadombi és a zuglói önkéntes tűzoltók jelentős erőkkel vonultak ki a helyszínre az oltási munkálatok megkezdése érdekében. A katasztrófavédelem nagy területen égő aljnövényzetről tájékoztatott, és a tűz oltásán dolgoznak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A Telexnek egy olvasó küldött felvételt is a helyzetről, amely további betekintést nyújt a tűz súlyosságába. A hatalmas füstfelhőről több felvételt is megosztottak, többek között óbudai Facebook csoportokban, és egy videó is felkerült YouTube-ra, amit a Telex egy olvasója készített a tűzről.

Vasárnap estére a tűzoltók sikerrel körülhatárolták a lángokat, megakadályozva ezzel a tűz továbbterjedését egy mintegy másfél hektárnyi területen. A terepviszonyok továbbra is komoly kihívást jelentenek az oltás során, de a tűz már nem terjed tovább.