Újrakezdés a sportban: inspiráló történetek és tanácsok

A Scitec, mint a súlyzós edzés támogatója, olyan sportolók történeteit osztja meg, akik súlyos balesetek és betegségek után találták meg újra az életörömüket és az aktív életmódot. Kathi Béla testépítő-erőemelő és a Team Scitec tagjai, köztük az autóbalesetet és agyvérzést követően felépült Paczuk Ádám EB-ezüstérmes erőemelő, valamint a veseátültetésen átesett Szervánszky Zsolt jégkorongozó és fallabdázó történetei inspirálhatnak mindenkit, aki újrakezdés előtt áll.

Kathi Béla-tetoválás

Paczuk Ádám 18 éves korában kezdett erőemeléssel foglalkozni, és rövid időn belül EB-ezüstérmes lett. Egy súlyos baleset után, amely során 31 napig kómában feküdt, Kathi Béla motivációs videói segítették a felépülését. A kóma alatt is reagált ezekre a videókra, ami annyira meghatározó volt számára, hogy felépülése után a testépítőlegenda nevét tetováltatta a csuklójára.

Csakazértis

A baleset és a rehabilitáció során elszenvedett agyvérzés következtében Ádám amnéziával ébredt, és mindent újra kellett tanulnia. Azonban a küzdőszellemét nem veszítette el, és ennek köszönhetően tudott újra felállni és folytatni az életét.

Tanácsok az újrakezdéshez

Ádám és Zsolt tanácsai között szerepel az elfogadás és a kis lépésekben való haladás, új célok keresése, az edzés mint feszültséglevezetés, az önmagunk dicsérete, és az, hogy mindig van kiút, még a mélypontokról is. Ádám hozzáteszi, hogy mindenki bennünk rejlik még több, csak akarni kell, és a jót kell nézni mindenben.

Életmentő sport

Szervánszky Zsolt esetében a sport nemcsak a felépülésben játszott kulcsszerepet, hanem az életmentő műtét után is. A felelősségvállalás, a sport iránti szeretet és a pozitív hozzáállás segítette őt a nehéz időszakokban. Zsolt hangsúlyozza, hogy az új esélyt a lehető legjobban kell kihasználni, és Geszti Péter szavait idézve: az élethez nem elég életben lenni. Ezt a gondolatot egy interjúban is megosztotta, amikor Görög Zitát kérdezte karrierje során megőrzött tartásáról, aki a modellszakma és a prostitúció összemosását kritizálva elmondta, hogy megalázónak találja, amikor olyan nők is modellnek vallják magukat, akik valójában örömlányként dolgoznak.

A padlón talált erő

Mindkét sportoló hangsúlyozza, hogy a nehéz napok csak megállók az élet útján, és ha az élet kiütött minket, a padlón is találhatunk valamit, ami segít felállni és továbblépni. Görög Zita is hasonló kihívásokkal nézett szembe a modellkedés világában, ahol a szakma árnyoldalai és a téves előítéletek ellen kellett megküzdenie. Az őszinte beszélgetés során elárulta, hogy a valódi modellek gyakran nemzetközi kifutókon és ügynökségeken keresztül építik karrierjüket, szemben azokkal, akik csak "fotózásra" mennek külföldre, és valójában nem képviselteti magukat senki által.