Belső feszültség a Bayern Münchennél, Tuchel összeszólalkozott a tiszteletbeli elnökkel

A Bayern München csapatánál feszült a helyzet, miután Uli Hoeness tiszteletbeli elnök kritizálta Thomas Tuchel vezetőedzőt, aki keményen reagált a megjegyzésekre.

A Bayern München, a Bundesliga címvédője és rekordbajnoka nem tudta megvédeni bajnoki címét, helyette a Bayer Leverkusen került a német labdarúgás csúcsára. Thomas Tuchel, aki a szezon végén távozik a csapattól, még nem tudja, ki fogja őt követni a vezetőedzői poszton.

Uli Hoeness, a klub tiszteletbeli elnöke, kemény szavakkal bírálta Tuchelt, aki korábban a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyert. Hoeness szerint Tuchel nem fektet elegendő energiát olyan játékosok fejlesztésébe, mint Alphonso Davies, Alkesandar Pavlovic vagy Jamal Musiala.

Tuchel a Frankfurt elleni bajnoki mérkőzés előtt válaszolt a kritikára, teljesen alaptalannak nevezve Hoeness állításait. Kijelentette, hogy az elmúlt 15 év során bebizonyították: az akadémiáról érkező játékosoknak mindig van helyük az első csapat keretében. Tuchel szerint a fiatalok fejlesztése kemény munkát igényel, nem pedig állandó ölelgetést.

A Bayern München továbbra is versenyben van a Bajnokok Ligájában, ahol az elődöntőben a Real Madrid lesz az ellenfelük. Az első mérkőzést a következő kedden rendezik Münchenben. A csapat a Bundesliga 31. fordulójában Harry Kane duplájával 2-1-re legyőzte az Eintracht Frankfurtot, ezzel megszilárdítva második helyüket a tabellán. Az angol válogatott támadó második találata profi pályafutása 400. gólja volt, és az sem zavarta meg őket, hogy a mérkőzés előtt összeszólalkozott Tuchel és Hoeness.

A Bundesliga másik mérkőzésén a RB Leipzig kiütéses, 4-1-es győzelmet aratott a Borussia Dortmund ellen, amellyel öt pontra növelte előnyét a Dortmund előtt, és a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen áll. A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter pályafutása 300. mérkőzésén, míg válogatottbeli csapattársa, Willi Orbán a 200. mérkőzésén jubilált.

A játéknap további mérkőzésein Sallai Roland tizenegyest hibázott a Wolfsburg ellen, amely végül duplán büntette a Freiburgot, mivel a 90. percben a vendégcsapat megszerezte a győztes gólt. Szalai Attila ezúttal sem kapott lehetőséget a Freiburgban, a kispadról nézte végig a találkozót. Sallai eltiltását követően a kezdőcsapatban tért vissza, és az 1-1-nél a 87. percben büntetőt végezhetett el, de a lövés pillanatában elcsúszott, így a labda a kapu fölé szállt.

A már bajnoki címet bebiztosító, még mindig veretlen Leverkusen a Stuttgartot fogadja a forduló zárómérkőzésén.

Bundesliga, 31. forduló eredményei:

  • FC Augsburg–Werder Bremen 0–3 (0–0)
  • Bayern München–Eintracht Frankfurt 2–1 (1–0)
  • SC Freiburg–VfL Wolfsburg 1–2 (1–0)
  • RB Leipzig–Borussia Dortmund 4–1 (2–1)
  • Bayer Leverkusen–VfB Stuttgart 18.30

Pénteken játszották:

  • VfL Bochum–TSG 1899 Hoffenheim 3–2 (2–0)

Vasárnap játsszák:

  • Borussia Mönchengladbach–Union Berlin 15.30
  • FSV Mainz 05–1. FC Köln 17.30
  • SV Darmstadt–1. FC Heidenheim 19.30

(Borítókép: Getty Images)