A OneRepublic új Eb-himnusza: Fire

Az UEFA hivatalosan is bemutatta a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos dalát, a Fire-t, amelyet a MEDUZA, a OneRepublic és Leony közösen készített. A dal megjelenésével együtt egy jegynyertes kampány is indul, amelynek keretében a döntőre szóló belépőket lehet nyerni.

Az UEFA hivatalos oldalán került bemutatásra a Fire című dal, amely az idei labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos himnusza lett. A MEDUZA olasz producerduó, a Grammy-díjra jelölt OneRepublic amerikai együttes frontembere, Ryan Tedder és a német énekesnő, Leony együttműködésével született meg a szám, amely a himnikus house produkciót, a lenyűgöző hangzásvilágot és a popszakértelmet ötvözi egyetlen vidám háromperces számban.

A berlini döntő előtt a záróünnepségen a közreműködő művészek élőben is előadják majd a dalt. A MEDUZA emellett külön zenei aláfestést is komponált az Eb-hez, amelyet a tévéközvetítések során és a csapatok bevonulásakor használnak fel.

Philipp Lahm, a német válogatott és a Bayern München korábbi játékosa, jelenleg az Eb igazgatója, a dal kapcsán kiemelte, hogy a futball és a zene egyaránt összeköti az embereket. Lahm szerint az 1996-os Európa-bajnokság himnuszát, a Football’s Coming Home-ot hallva még ma is azokra az időkre gondol, és az idei himnusz Európa sokszínűségét és összetartozását hivatott ünnepelni.

A Fire dalhoz kapcsolódóan a szervezők egy hivatalos lejátszási listát is összeállítottak, amit a bajnokság alatt hetente frissítenek. A dal megjelenését egy közösségimédia-kampány is kíséri, ahol a #LightYourFire hashtaggel megosztott bejegyzések között az Eb-döntőre szóló jegyeket sorsolnak ki.

Az UEFA által bemutatott himnuszok történetében a Fire a legújabb fejezetet képviseli, elődei között olyan nevek szerepelnek, mint Martin Garrix, David Guetta, Zara Larsson, Oceana és Enrique Iglesias.

Borítókép: UEFA