Mbappé távozik a PSG-től

Kylian Mbappé bejelentette, hogy elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát, és a várakozások szerint a Real Madridnál folytathatja pályafutását – számolt be róla az ESPN.

A világbajnok és vb-ezüstérmes francia támadó, aki a 2022-es világbajnokság gólkirálya lett, 2017-ben igazolt a PSG-hez az AS Monacótól. A klubban eltöltött idő alatt hat bajnoki címet szerzett, ötszörös francia bajnokká és háromszoros francia kupagyőztessé vált. Korábban, 2022-ben már közel állt hozzá, hogy a Real Madridhoz szerződjön, de végül döntése a PSG mellett szólalt meg.

Mbappé egy Instagram-videóban jelentette be, hogy az aktuális szezon lesz az utolsó a PSG színeiben, és a Parc des Princes-ben vasárnap lép pályára utoljára a csapat tagjaként. A videóban kifejtette, mennyire megtisztelő volt számára, hogy a legnagyobb francia klubban játszhatott, ahol a legjobbaktól tanulhatott és fejlődhetett. A támadó nem közölte, hol folytatja pályafutását, csak annyit jegyzett meg, hogy külföldre megy.

A támadó köszönetet mondott azoknak az edzőknek, akik alatt a PSG-ben játszhatott, köztük Unai Emerynek, Thomas Tuchelnek, Mauricio Pochettinónak, Christophe Galtiernek és Luis Enriquenek. Videójában hangsúlyozta, soha nem gondolta volna, hogy ennyire nehéz lesz elhagynia a csapatot, az országot és a francia ligát, de úgy érzi, szüksége van egy új kihívásra hét év után.

A Marca című spanyol sportlap információi szerint Mbappé már alá is írt a Real Madridhoz, és a nyártól kezdődően öt évre kötelezte el magát a spanyol klubhoz. A spanyol sajtó néhány hónapja már tényként kezeli, hogy a Real Madrid és Mbappé megállapodott egymással.

Mbappé mindössze három napot várt a bejelentéssel azt követően, hogy csapata hazai pályán 1–0-ra kikapott a Borussia Dortmundtól, és így 2–0-s összessítéssel elbukta a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírásának elődöntőjét.

Mbappé búcsúvideóját az Instagramon lehet megtekinteni.