Hét hónapos terhesen versenyzett a párizsi olimpián

Hét hónapos terhesen vett részt a párizsi olimpián az egyiptomi kardvívó, Nada Hafez, aki büszkeséggel tölti el, hogy várandósan lépett pástra. Kapás Boglárka úszó betegsége után jobban érzi magát, és szerdán tervezi a versenyben való részvételt.

Az egyiptomi Nada Hafez hét hónapos terhesen versenyzett a párizsi olimpián. A 26 éves, kairói származású vívó a harmadik olimpiáján szerepelt, és az első asszójában legyőzte az amerikai Elizabeth Tartakovskyt, de a következő körben kikapott a dél-koreai Cson Hajongtól. Hafez a versenyt a 16. helyen zárta, ami a legjobb eredménye a három olimpiai szereplése közül. Az orvosi diplomával rendelkező sportoló a 2019-es Afrikai Játékokon egyéniben és csapatban is aranyérmet nyert.

Kapás Boglárka, az olimpiai bronzérmes úszó, betegsége után jobban érzi magát, és szerdán tervezi a medencébe ugrást a párizsi olimpián. Az MTI beszámolójában kiemeli, hogy Kapás vasárnap éjjel még 37,7 Celsius-fokos testhőmérséklettel és hányással küzdött, de kedden már sokkal jobban érezte magát, és úgy nyilatkozott, hogy szerdán fog tudni versenyezni. A világ- és Európa-bajnok úszó a 200 pillangó előfutamában vesz részt, és továbbjutás esetén este folytatja a versenyt. Kapás, aki idén visszavonul az úszástól, arról beszélt korábban, hogy pályafutását az idei párizsi olimpiával szeretné befejezni, de úgy tűnik, inkább hazai közönség előtt búcsúzna decemberben a budapesti rövidpályás világbajnokságon. Az ötödik olimpiáján szereplő Kapás elmondta, hogy a betegség picit legyengítette, de igyekszik ezt kizárni a gondolataiból és arra koncentrálni, hogy erőm teljében van. "Várom nagyon, hogy holnap ússzak és versenyezzek itt az utolsó olimpiámon, mindent bele fogok adni és értetek fogok úszni" – üzente a drukkereknek.