Wokebusters: Az Alapjogokért Központ új kezdeményezése

Az Alapjogokért Központ új kezdeményezést indított Wokebusters néven, amely a "liberális, kommunista woke-jelenséggel" szembeni harcot hirdeti meg. Szánthó Miklós, a szervezet főigazgatója szerint a magyar jobboldal kulcsszerepet játszik a világ jobboldali erőinek összefogásában.

A Wokebusters a kormányközeli think tank, az Alapjogokért Központ égisze alatt jött létre, és célja, hogy választ adjon a Nyugat által képviselt ideológiákra. Szánthó Miklós az új kezdeményezés kapcsán kijelentette, hogy a woke-isták támadják az Istent, hazát és családot, és egy posztkeresztény, posztnemzeti világfalu létrehozására törekednek.

A Wokebusters egy gyorsreagálású hadtestként működik majd, amely nemzetközi kommunikációs riadóláncot jelent, és olyan események hírvivője lesz, amelyeket a fősodratú liberális nyilvánosság elhallgat. Szánthó Miklós szerint a szervezet egy élő információs csomópont és riadólánc lesz, amely beavatkozik azokban az esetekben, amikor nyilvánvaló és közvetlen veszély fenyeget, legyen szó választási csalásról, a jobboldali média ellehetetlenítéséről vagy politikai-pénzügyi zsarolásról.

A Wokebusters programját a tavaszi CPAC Hungary konferencia után indították útjára, és a szervezetnek komoly tervei vannak a jövőre nézve. Rendezvények, konferenciák, workshopok és ifjúsági ösztöndíjak kiírása mellett egy világkörüli turnét is terveznek, amely többek között Dél-Amerikát, Spanyolországot, Olaszországot, az Egyesült Államokat és Izraelt is érinteni fog.

A Wokebusters sajtótájékoztatóján Gavin Wax, a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjának elnöke is felszólalt, aki az ellentámadás fontosságát hangsúlyozta a baloldali szerveződésekkel szemben. Wax szerint az Egyesült Államokban Donald Trump mögötti egység az egyetlen út a világbékéhez, és Orbán Viktor erőfeszítései Trump számára is referenciaként szolgálhatnak.

Az Alapjogokért Központ XII. kerületi központjában tartott eseményen Szánthó Miklós azt is hozzátette, hogy nem hiszik, hogy a jobboldalnak nyitnia kellene azok felé, akik például a párizsi olimpia megnyitóját ünnepelték a szólásszabadság nevében. Az igazgató szerint az abszurd humor megszűnt létezni, és a nyugati politika lépett a helyére, amikor a párizsi olimpia megnyitóján a keresztény sportolóknak megtiltották, hogy használhassák a keresztény vallás jelképeit.

Szánthó szerint a Wokebusters „a jobboldali konnektivitás új eleme”: olyan információs csomópont, ami a magyar jobboldal meglévő nemzetközi kapcsolatrendszerét használja, és a zsidó-keresztény értékeket, a nemzeti szuverenitást és a családpolitika eredményeit védi. A szervezet egyfajta ideológiai védelmező szakszervezetként is működik, ha úgy érzékelik, hogy átfogó és szervezett politikai támadás indul a benne részt vevő tagok valamelyike ellen.

Szánthó Miklós továbbá megosztotta egyedi értelmezését a francia parlamenti választásokról is: úgy véli, hogy a végeredmény nem a szélsőjobboldali Marine Le Pen vereségét hozta el, hanem egy "felháborító népfront" létrejöttét a liberálisoktól a szélsőbaloldalig.