Halálos ráfutásos baleset az M3-as autópályán

Három ember életét vesztette egy tragikus ráfutásos balesetben az M3-as autópályán, Mezőkövesd és Mezőkeresztes közötti szakaszon kedden délelőtt.

Két személyautó ütközött össze a 133. kilométerszelvényben, Budapest irányába, 11 óra 30 perckor. Az egyik jármű vezetője nem tartott megfelelő követési távolságot, és amikor utolérte az előtte haladó autót, nekiütközött, majd az árokba sodródott. A baleset következtében a gépkocsiban utazó három személy a helyszínen életét vesztette.

A tragédia helyszínéről az MTI fotóriportere készített felvételeket, amelyeken jól látszik, hogy a balesetben érintett jármű, amelynek mindhárom utasa életét vesztette, jóval az autópálya mellett állt meg végül egy felüljáró mellett, annak aljában.

A rendőrség tájékoztatása szerint a forgalmat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére Mezőkeresztes felé terelték el. A katasztrófavédelem adatai alapján a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a sérültek már nem segíthetők voltak.

Nem ez az első baleset

Korábban a Blikk is beszámolt róla, hogy kedden tragédia történt az M3-as autópályán Mezőkövesd és Mezőkeresztes között, egy ráfutásos balesetben hárman vesztették életüket. A balesetet az okozhatta, hogy az egyik autó sofőrje nem tartotta be a követési távolságot.