Vigyázat, jegyhamisítók!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) figyelmezteti az utasokat, hogy csalók próbálkoznak olcsó jegyek és bérletek árusításával a város forgalmas kereszteződéseiben. A csalók BKK vagy BKV alkalmazottainak adják ki magukat, és kedvező áron kínálnak értékesítési cikkeket, azonban gyakran semmit vagy érvénytelen jegyeket adnak az utasoknak cserébe. A BKK arra figyelmeztet, hogy az utasok csak a hivatalos csatornákon keresztül, mint például a BudapestGO alkalmazáson vagy a BKK jegypénztárain keresztül vásároljanak jegyeket és bérleteket, hogy elkerüljék a csalás áldozatává válást.

A csalók gyakran a BKK vagy BKV alkalmazottainak adják ki magukat, és kedvezményes jegyeket és bérleteket kínálnak a népszerű területeken, azonban gyakran semmit vagy érvénytelen jegyeket biztosítanak. A városháza is figyelmeztet a jegyhamisítókra, és arra int mindenkit, hogy csak a hivatalos csatornákon keresztül vásároljanak, hogy elkerüljék a csalásokat.

Ezenkívül a magyarországi kiberbűnözők személyi kölcsönöket vesznek fel gyanútlan banki ügyfelek nevében, így néhányukat jelentős adósságokkal hagyva. A használt autók vásárlóit is csalásokra figyelmeztetik Magyarországon, ahol az egyik gyakori probléma az óraállás-manipuláció.