Az Apple Intelligence tesztelése megkezdődött, de hiányosságokkal és új funkciókkal

Az Apple elkezdte a mesterséges intelligencia csomagjának, az Apple Intelligence-nek a tesztelését az iOS 18.1 fejlesztői bétaverziójában, de az újítások egyelőre korlátozottan érhetők el, és számos funkció még hiányzik, miközben egy régóta várt újítás is megjelent.

Az Apple a júniusi WWDC konferencián jelentette be az Intelligence-t, és a héten hivatalosan is megkezdődött a bemutatása az iOS 18.1 fejlesztői bétaverziójában. A mesterséges intelligencia csomag csak az iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, valamint az M1 processzorral rendelkező iPad és Mac eszközökön fut majd, és a kipróbáláshoz az Egyesült Államokra kell állítani az eszköz régióját, majd fel kell iratkozni egy várólistára az Apple Intelligence & Siri menüpont alatt.

Az új funkciók között szerepel, hogy Siri új animációt kapott, és írásban is kommunikálhatunk vele. A generatív mesterséges intelligencia segítségével a szövegek átírása és ellenőrzése is lehetséges, sőt, az asszisztens képes az e-mailek összefoglalására és válaszlevelek megírására is. Ezenfelül az iOS 18.1 fejlesztői bétaverziója megkapta a hívásrögzítés funkciót is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a hívásképernyő bal felső sarkában lévő ikonra kattintva rögzítsék a hívásokat. A hívásrögzítéshez nem szükséges engedélyezni az Apple Intelligence rendszert, azonban ha automatikus leiratot szeretnénk kapni a Jegyzetek alkalmazásban, akkor szükség van rá.

Azonban a Bloomberg jelentése szerint az Apple el van csúszva a hibák javításával, és a felhasználóknak még várniuk kell a teljes funkcionalitás tesztelésére, mivel például a ChatGPT integráció és az Image Playground még hiányzik.

Az Európai Unió területén élő felhasználók nem számíthatnak az Apple Intelligence megjelenésére az idei évben. Az uniós felhasználók a 18.1-et telepíthetik, de az MI-funkciók nélkül, mivel azok csak az EU-n kívüli felhasználók számára érhetők el. A 9to5Mac tapasztalatai szerint a várólistára való feliratkozás után az Apple értesítést küld azoknak, akik kipróbálhatják az újdonságokat.

Az iOS/iPadOS 18.1-ben az MI-alapú íráseszközök, a Siri új felülete és funkciói, valamint a Fotók app újításai is elérhetők, de a ChatGPT-integráció egyelőre hiányzik. Az Apple két részre bontotta az operációs rendszerei tesztelését, és a mesterséges intelligenciás funkciókat csak azok próbálgathatják, akiknél ez elérhető lesz. A publikus előzetes még nem érhető el, és az MI funkciók csak az iPhone 15 Pro, Pro Max, valamint az M-szériás processzorral rendelkező iPadeken és Mac számítógépeken futnak majd. A hívásrögzítés régóta várt funkció az iPhone-felhasználók körében, eddig pedig csak harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokkal lehetett áthidalni a problémát.