235 millió forintos csalás egy somogyi telephelyen

Egy ismeretlen csaló az anyavállalat tulajdonosának adta ki magát, és így 235 millió forintot csalt ki egy somogyi telephely pénzügyi felelősétől. A rendőrség gyors beavatkozásának köszönhetően a pénzt visszaszerezték.

A somogyi telephellyel rendelkező cég egyik alkalmazottja vált csalás áldozatává a múlt héten. Az elkövető az anyavállalat tulajdonosának kiadva magát megtévesztette a pénzügyi felelőst, aki az utasításoknak megfelelően összesen 235 millió forintot utalt el a megadott számlaszámra.

Az áldozat a tranzakció után rájött, hogy csalás történt, és azonnal értesítette a bankját és a rendőrséget. A somogyi kibernyomozók késedelem nélkül intézkedtek: zárolták az inkriminált számlát, megakadályozva ezzel a további pénzmozgást, és a lefoglalással visszaszerezték az elutalt összeget.

A rendőrség összeszedte az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatos hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat, amelyeket a KiberPajzs oldalán lehet megtekinteni. Amennyiben, minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet személyesen is bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon.

Az ilyen típusú csalások egyre gyakoribbak, a rendőrség ezért összegyűjtötte, mire kell különösen odafigyelni a hasonló átverések elkerülése érdekében. A kibernyomozók különösen nagy értékre elkövetett csalás miatt folytatnak nyomozást.

: police.hu/article-5