Lakatos Ticián, a Love Island 2019 győztese tragikus hirtelenséggel elhunyt

A Love Island 2019-es évadának győztese, Lakatos Ticián szívroham következtében elhunyt. A fiatal férfi halálhírét barátai és az A R ZS Dojo-Fight Club harcművészeti edzőterme osztotta meg Facebookon. Ticián, aki mindössze 24 éves volt, korábban kifejezte családalapítási vágyát és szenvedélyesen szerette a bokszot.

Lakatos Ticián a Love Island reality show-ban ismerte meg barátnőjét, Zsófit, akivel együtt nyerték meg a versenyt, de a műsor után útjaik elváltak. A 16. kerületben található A R ZS Dojo-Fight Club edzőterme, ahol Ticián edzőként is tevékenykedett, a Facebook oldalán jelentette be Ticián halálát: „Fájó szívvel tudatjuk, Lakatos Ticián edzőnk, barátunk, testvérünk 24 éves korában szívrohamban elhunyt”. A fiatal férfi az olimpiai bajnokságra való törekvésről álmodott, és boksz iránti szenvedélyét sosem titkolta. A Blikk információi szerint Ticián koraszülöttsége miatt egész életében szívbetegséggel küzdött, és korábban már volt szívrohama, de az utóbbi időben egészségesnek tűnt.

Ticián aktív volt az Instagramon, mindössze néhány nappal a tragédia előtt is posztolt, ami arra utal, hogy hirtelen halálát nem hosszú betegség előzte meg. A reality show-ban úgy jellemezték, hogy "fiatalkora ellenére már családra vágyik... bokszoló karrierje nagyon fiatalon derékba tört." Ismerősei szerint Ticián kedden reggel nem ébredt fel, és váratlan halála mély sokkot okozott a környezetében.

Az edzőtársai elmondták, hogy Ticián nemrég sportorvosi vizsgálatokon esett át, ahol azt mondták neki, szinte meggyógyult, és akár még versenyezni is kezdhet, ami nagyon boldoggá tette, és még keményebben kezdett edzeni. Az edző otthonában esett össze, barátnője talált rá, de a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. Első és hátsófali szívinfarktusa volt egyszerre, és a mentősök másfél órán át próbálták újraéleszteni, de hiába, a műszerek folyamatos zavart mutattak a szívében.

Lakatos Ticián emlékét barátai, családtagjai és rajongói őrzik. A közösségi médiában számos részvétnyilvánítás olvasható, amelyek a fiatal tehetség túl korai távozását gyászolják. Ticiánt barátai, tanítványai és kollégáin túl édesanyja, két testvére valamint párja gyászolja, fájdalmuk pedig szavakba nem önthető.

Ticián három hónappal ezelőtt egy videót töltött fel, amelyben őszintén mesélt a múltjáról, beleértve egy korábbi rendőrségi ügyét is. A videóban elmondta, hogy gyerekként verekedős volt, de az idősebbek megtanították neki a tiszteletet és az alázatot. Azt is elárulta, hogy középső gyerek a családban, és célja az volt, hogy olimpiai bajnok legyen. A videóban viccesen megjegyezte, hogy „24 évesen ott tartok, hogy most vagyok igazán erőm tejében, most tudom megmutatni, hogy honnan is indultam, vagy miből lesz a cserebogár”. Ticián a videóban beszélt arról is, hogy a Love Islandben való szereplése után megváltozott az élete, és hogy az ökölvívást művészetnek tekinti.

A Dikh Média is megemlékezett Ticiánról, és rendkívüli műsorváltozást jelentettek be halála miatt. "Lakatos Tícián, szívbe markoló távozásod hírét fájdalmas csend követte a szerkesztőségben. A jelenléted egyenlő volt az élet-igenléssel, vidámsággal és hivatástudattal. A DikhTv vezetősége és munkatársai nevében legőszintébb részvétünket fejezzük ki Tíciàn családjának, barátainak. Műsorrendünket megváltoztatva, ezen a szombaton, augusztus 3-án, 15:55-kor Tícián emlékére kerül adásba a vele készült interjú a Zha shej-ban" – írták a posztban.