Orbán Viktor véget vetett az Azahriah és Majka közötti vitának

Orbán Viktor miniszterelnök a könnyűzenei előadók közötti preferenciáit tárta a közönség elé egy friss TikTok-videóban, ezzel pontot téve az Azahriah és Majka közötti elmérgesedett vitára.

A kormányfő a Tegyünk pontot a végére! című videójában kifejtette, hogy Majkát találja szimpatikusabbnak Azahriah-nál, de még a Halott Pénzt is jobban kedveli, mint a rappert. Orbán Viktor az abszolút „királynak és nyerőnek“ Ákost nevezte, akit jobban kedvel, mint a Halott Pénzt, Bródy Jánost, Koncz Zsuzsát, a Queent és az Abbát. A miniszterelnök szerint Cseh Tamás még Ákost is túlszárnyalja, mivel minden komoly dolog az „énekmondóhoz“ vezethető vissza.

Az elmúlt időszakban Majka és Azahriah kapcsolata jelentősen elmérgesedett. A konfliktus Puzsér Róbert és Ábrahám Róbert közötti csörtéből eredeztethető, amely során Majka megjegyzéseket tett, amikre Azahriah élesen reagált. Azahriah szerint Majka megnyilvánulásai megerősítik a NER létét és propagandistái munkáját. Majka később úgy nyilatkozott, hogy „pont szarok a NER-re”, és most megnyugodhat, mert a NER ezek szerint ennek ellenére sem szarik rá. A rapperrel nem értett egyet Azahriah, aki Instagram-sztorijában keményen odaszólt Majkának, aki szerinte nem rendelkezik semmilyen intelligenciával. Majka válaszában elmondta: „Teljesen lefagyva állok Azahriah nyilatkozata előtt. Tényleg inkább vágott volna pofon valaki. Ha nem is én voltam az egyetlen ember, de az biztos, hogy én voltam a legelső, aki megvédtem anno, mikor a ToiToi vécés balhéja történt.”

A két zenész közötti vita további részletei is napvilágot láttak. Majoros Péter, azaz Majka, az Indexnek adott interjúban elmondta, hogy rosszul esett neki Azahriah megnyilvánulása, és hogy később üzenetváltásuk is volt, amely során úgy érezte, hogy Azahriah valamit nagyon rosszul gondol a világról. Majka egy Facebook-bejegyzésben is kifejezte nemtetszését, amelyben Azahriah és társai friss slágerét, a Pannonia-t kritizálta, ami a belga popénekes Mentissa 2023-as dalához hasonlít.

Orbán Viktor a könnyűzenei előadók közötti preferenciáit egyértelműen kifejtette, és ezzel a közelmúltban kialakult vitákra is pontot tett. A miniszterelnök szerint Ákos a király, aki még a nemzetközi sztárokat is megelőzi, de Cseh Tamás zenéje az, ami minden más komoly dolog ősforrásának tekinthető. Azahriah egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. Az Ábrahám Róbert és Puzsér Róbert közötti feszültség továbbra sem csendesedik, a két férfi között egy személyes találkozó során tettlegességig fajult a konfliktus: Ábrahám megütötte Puzsért.